Mijn hond heeft een gevoelige maag en darmen, wat nu?

Hond met gevoelige maag en darmen

Net als mensen hebben ook veel honden last van een gevoelige maag en darmen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo hebben bepaalde rassen aanleg voor spijsverteringsproblemen en kan het zich hierdoor sneller ontwikkelen. Andere honden hebben een gevoelige maag en darmen, omdat hun voer onvoldoende vezels of te veel vet bevat. Ook is het mogelijk dat de hond een onderliggende aandoening heeft.

Zo herken je maagproblemen bij je hond. De symptomen:

Ten eerste is het belangrijk om de symptomen van gevoelige maag en darmen te herkennen. De meest voorkomende klachten zijn:

  • winderigheid,
  • overgeven,
  • sterk ruikende ontlasting,
  • hond stikt uit bek
  • zachte/dunne ontlasting,
  • diarree.

Een gevoelige maag en darmen staan vaak in relatie tot reacties op eiwitbronnen. Ook spelen ingrediënten en de exacte samenstelling van een brok een rol in de verteerbaarheid van het voer. De juiste balans zorgt voor een geschikte brok en biedt ondersteuning bij spijsverteringsproblemen.

Dunne ontlasting hond

Een van de meest voorkomende symptomen van een gevoelige maag en darmen is dunne ontlasting bij de hond. De ene keer is het sporadisch, een andere keer houdt het langer aan. Dan is het de zaak om even verder te kijken naar mogelijke oorzaken. Het is verstandig om de ontlasting van jouw hond regelmatig te controleren.
Lees hier alles over in ons artikel ‘Ontlasting; van pup tot senior‘.

Voer voor honden met maagproblemen

CaroCroc Superior is een hypoallergeen voer. De brokken bevatten namelijk verse lam als enige (intacte) dierlijke eiwitbron. Hiernaast zijn de toegevoegde ingrediënten zoals mais en rijst licht verteerbare grondstoffen. De brokken zijn tevens tarweglutenvrij en bevatten bietenpulp. Bietenpulp zorgt voor een goede kwaliteit van de ontlasting en een goede darmflora. Benieuwd hoe anderen het gebruik van deze brok ervaren? Lees hier de ervaringen.

Hondenvoer voor een puppy met gevoelige darmen 

Heb jij een puppy met een gevoelige maag- en darmen? Dit komt vaker voor. Het spijsverteringskanaal van jonge honden is namelijk nog volop in ontwikkeling en daardoor extra gevoelig voor verstoringen. Het is dan ook extra belangrijk om jouw viervoeter tijdens deze periode het juiste voer te geven. Door te kiezen voor het juiste puppy voer worden de darmen optimaal ondersteunt. De combinatie van goede kwaliteit grondstoffen en een specifiek productieproces zorgen ervoor dat de puppy brokken het spijsverteringkanaal optimaal ondersteunen.

CaroCroc puppy brokken zijn licht verteerbaar. Ingrediënten als rijst en mais zijn makkelijk te verteren en zorgen voor een optimale opname van de voedingsstoffen. De brokken beschikken over een evenwichtige samenstelling die jouw pup helpt groeien en een stevige basis legt voor een gezond en vitaal hondenleven.

Hondenvoer voor magere honden met gevoelige darmen

Wanneer een hond spijsverteringsproblemen heeft is het mogelijk dat hij of zij de benodigde voedingsstoffen niet meer voldoende binnen krijgt en daardoor vermagert. Het is daarom voor iedere hond belangrijk om te zorgen dat het voer goed verteerbaar is en een juiste eiwit- en vet verhouding bevat. Om jouw magere hond naar een gezond gewicht te helpen kun je er voor kiezen om (tijdelijk) de dagelijkse hoeveelheid CaroCroc Superior op te schroeven, waardoor de hond meer voedingsstoffen binnen krijgt. Bij twijfel raden wij altijd aan een dierenarts te raadplegen.

Wil je meer lezen? Kijk dan eens naar het verhaal van Linda en haar hondje Yuki. Yuki zit eindelijk weer lekker in zijn vel en is weer gaan stralen.

Ervaringen van honden met gevoelige darmen

''Ze heeft goede ontlasting (is bij haar echt een probleem) en lust de brokjes graag. Geen rare ingrediënten, een duidelijk product.''

Sanne, baasje van Toos

Product
Superior
Leeftijd
4 jaar

''Onze hond is allergisch voor granen. Sinds ze deze brokken eet is ze weer helemaal zichzelf geworden en nooit meer ziek. Goede ontlasting en een mooie vacht.''

Maaike, baasje van Luna

Product
Grain Free
Leeftijd
1,5 jaar