Hond met gevoelige maag en darmen | CaroCroc

Hond met gevoelige maag en darmen

Net als mensen hebben ook veel honden last van een gevoelige maag en darmen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo hebben bepaalde rassen aanleg voor spijsverteringsproblemen. Andere honden hebben een gevoelige maag en darmen omdat hun voer onvoldoende vezels of te veel vet bevat. Ook is het mogelijk dat je hond een onderliggende aandoening heeft.

Om je hond met een gevoelige maag en darmen te ondersteunen, is het belangrijk om de voeding hierop aan te passen. CaroCroc helpt je graag bij de juiste keuze voor jouw viervoeter.

Heeft je hond last van een gevoelige maag en darmen?

Bij de keuze voor de juiste voeding, is het allereerst belangrijk om de symptomen van een gevoelige maag en darmen te herkennen. We sommen de meest voorkomende klachten voor je op.

  • Winderigheid
  • Overgeven
  • Sterk ruikende ontlasting
  • Stinkende adem en mond
  • Zachte en/of dunne ontlasting

Hond gevoelige maag en darmen | CaroCroc

Gevoelige maag en darmen van je hond

Eén van de meest voorkomende symptomen van een gevoelige maag en darmen is dunne ontlasting. De ene keer sporadisch; de andere keer houdt het langer aan. In dat geval is het belangrijk om verder te kijken naar mogelijke oorzaken. Het is daarbij ook belangrijk om de ontlasting van je hond regelmatig te controleren.

Een gevoelige maag en darmen staan vaak in relatie tot reacties op eiwitbronnen. Ook spelen ingrediënten en de exacte samenstelling van een brok een rol in de verteerbaarheid van het voer. De juiste balans zorgt voor een geschikte brok en biedt ondersteuning bij spijsverteringsproblemen.

Het beste voer voor honden met een gevoelige maag en darmen

Ben je op zoek naar voer voor jouw hond met een gevoelige maag en/of darmen? Dan is CaroCroc Superior een goede keuze. Dit hypoallergene voer bevat verse lam als enige dierlijke eiwitbron. Dit maakt de brokken smakelijk én gezond voor jouw rakker. Naast lam bevat dit voer licht verteerbare grondstoffen zoals mais en rijst. De brokken bevatten geen tarwe en gluten maar wél bietenpulp. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van de ontlasting en een gezonde darmflora. Al met al dragen deze superieure brokken in grote mate bij aan een gezonde spijsvertering van jouw hond. Benieuwd naar ervaringen van andere honden? Die lees (en deel!) je hier. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Linda en haar hondje Yuki eens. Door CaroCroc Superior zit Yuki eindelijk weer lekker in zijn vel!

Puppy met een gevoelige maag en darmen

Heb jij een puppy met een gevoelige maag en darmen? Geen zorgen: dit komt vaker voor. Het spijsverteringskanaal van jonge honden is nog volop in ontwikkeling. Daardoor is het extra gevoelig voor verstoringen. Precies daarom is het zo belangrijk om jouw kleine viervoeter in deze periode het juiste voer te geven. CaroCroc Puppy, bijvoorbeeld. Deze brokken zijn licht verteerbaar en gemaakt van een goede kwaliteit. Ze ondersteunen de darmen en het spijsverteringskanaal van jouw pup optimaal. Dankzij de evenwichtige samenstelling helpen de brokken jouw pup groeien en leggen ze een stevige basis voor een gezond en vitaal hondenleven. Zonder maag- en darmproblemen.

Heb je een magere hond met een gevoelige maag en darmen?

Dan is het belangrijk om actie te ondernemen. Wanneer een hond spijsverteringsproblemen heeft, krijgt hij mogelijk niet meer voldoende voedingsstoffen binnen. Het resultaat? Je hond vermagert. Zorg in dat geval voor voeding die goed verteerbaar is en het juiste eiwit- en vetgehalte bevat, zoals CaroCroc Superior. Als je hond (te) mager is, kun je de dagelijkse hoeveelheid van deze brokken tijdelijk opschroeven. Zo krijgt je hond meer voedingsstoffen binnen en help je hem naar een gezond gewicht. We raden aan om bij twijfel altijd je dierenarts te raadplegen.

Ervaringen van honden met een gevoelige maag en darmen

''Ze heeft goede ontlasting (is bij haar echt een probleem) en lust de brokjes graag. Geen rare ingrediënten, een duidelijk product.''

Sanne, baasje van Toos

Product
Superior
Leeftijd
4 jaar

''Onze hond is allergisch voor granen. Sinds ze deze brokken eet is ze weer helemaal zichzelf geworden en nooit meer ziek. Goede ontlasting en een mooie vacht.''

Maaike, baasje van Luna

Product
Grain Free
Leeftijd
1,5 jaar

Heeft je hond een gevoelige maag en darmen?

Naast kiezen voor het juiste hondenvoer, zijn er meer dingen die je kunt doen om de spijsvertering van je hond te ondersteunen. Verdeel de dagelijkse voeding bijvoorbeeld over meerdere, kleinere maaltijden gedurende de dag. Dit helpt om de belasting van de maag te verminderen. Houd daarnaast in de gaten of bepaalde voedingsmiddelen problemen veroorzaken bij je hond. Merk je dat je hond last krijgt van een gevoelige maag of darmen na het eten van een bepaald voedingsmiddel? Dan is het verstandig om het dieet hierop aan te passen.

Extra tips voor een hond met een gevoelige maag en darmen

Als je hond last heeft van een gevoelige maag en/of darmen, is het verstandig om voedingsmiddelen te vermijden die bekend staan om het veroorzaken van problemen. Denk aan gekruid en vetrijk voedsel en zuivelproducten. Wij raden aan om menselijk voedsel zo veel mogelijk te vermijden. Besluit je om van voer te veranderen? Zorg dan dat je dit geleidelijk doet. Meng steeds meer van het nieuwe voer met het oude voer, zodat de spijsvertering van je hond de tijd heeft om zich aan te passen.