Kattenvoer voor binnenkatten

Kattenvoer voor binnenkat

Er zijn genoeg redenen om een kat binnenshuis te houden: je hebt bijvoorbeeld een raskat, je woont niet op de begane grond of de buurman heeft het niet zo op katten. Met de nodige aanpassingen is binnen vertoeven voor de meeste katten geen probleem. Maar wist jij dat binnenkatten ander voer nodig hebben dan buitenkatten? Wij vertellen je waarom.

Binnenkat zit op bank laag energieniveau

De energiebehoefte van een binnenkat

De energiebehoefte van jouw kat die (bijna altijd) binnen leeft, is lager dan de energiebehoefte van een buitenkat. Binnenkatten hebben namelijk (meestal) minder bewegingsmogelijkheden en afleiding dan katten die naar buiten gaan. Het is belangrijk om een voer hier op aan te passen. CaroCroc Indoor is daarom speciaal afgestemd op de energiebehoefte van een binnenkat. CaroCroc Indoor voer bevat een lager eiwit- en vetgehalte (29% eiwit, 14% vet) in vergelijking tot bijvoorbeeld de CaroCroc With Lamb brokken (31% eiwit, 18% vet). Door het aangepaste eiwit- en vetgehalte is het makkelijker om jouw binnenkat op een gezond lichaamsgewicht te houden terwijl de kat wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Sterk ruikende urine van de kat

Over het algemeen heeft gezonde kattenontlasting een sterke geur. Sterk ruikende ontlasting kan extra vervelend zijn omdat een binnenkat, zijn behoefte binnenshuis doet. Daarom bevatten CaroCroc Indoor brokken Yucca extract. Dit extract kan de geurtjes als het ware vangen en zorgt er daardoor voor dat de ontlasting minder zal stinken. Ruikt de ontlasting extreem zuur en/of anders dan normaal? Dan raden wij je aan contact op te nemen met de dierenarts.

Langharige binnenkat in woonkamer

Extra ondersteuning met kattenvoer voor binnenkatten

Door de constante temperatuur in huis, verharen binnenkatten meer dan katten die buiten leven. Bovendien zijn binnenkatten meer bezig met de verzorging van hun vacht. Dit betekent dat zij vaker last hebben van haarballen. CaroCroc Indoor voer vermindert de kans op haarballen door de natuurlijke vezels die dit voer bevat. Deze vezels stimuleren de spijsvertering.

Ook bevatten de brokken het voedingssupplement zalmolie, dit ondersteunt een gezonde huid en een glanzende vacht. Benieuwd hoe anderen het gebruik van deze brok ervaren? Lees hier de ervaringen van de CaroCroc Indoor fans.

Wil je op de hoogte blijven van meer CaroCroc nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.