15 mooie wandelgebieden in Nederland - CaroCroc

15 mooie wandelgebieden in Nederland

Wij zetten voor jou 10 mooie wandelgebieden in Nederland op een rijtje waar je met jouw hond een heerlijke frisse neus kan halen.

Volg ons op social

Het is lente, maar wel een beetje anders dan we gewend zijn. Om in (en na) deze bijzondere tijd met jouw hond een frisse neus te halen, zetten wij voor jou de 15 mooiste wandelgebieden van Nederland op een rijtje. Ben je van plan deze natuurgebieden op korte termijn te bezoeken? Houdt dan rekening met de verplichte 1,5 meter afstand en probeer drukke momenten zoals het weekend te vermijden. Zorg dat je hond aangelijnd is, als de hond los mag wordt dit in de gebieden aangegeven. Op deze manier kunnen we samen verantwoord genieten.

Heuvelland in Limburg

Dit Zuid-Limburgse landschap beschikt over eeuwenoude holle wege, heiden, bosrijke gebieden afgewisseld met pittoreske dorpjes en authentieke steden. Ontdek deze pareltjes door te de tientallen routes te wandelen met jouw hond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ton (@instatonsgram) op


Loonse en Drunense duinen in Noord-Brabant

De Loonse en Drunense duinen is een natuurgebied van ruim 4000 hectare groot. Het natuurgebied heeft een leuke afwisseling tussen beplanting en zandduinen. De duinen beschikken over speciale routes waar jouw viervoeter los mag genieten van de omgeving.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floorstagram (@floortje_the_lab) op


Drents-Friese Wold

Volg de natte-neuzen route door dit mooie aaneengesloten natuurgebied. De route brengt je langs een prachtig bosgebied met slingerpaadjes en karakteristieke bomen. Volg de gele bordjes bedrukt met hondenpootjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jørgen van Meijbeek (@jorgen_photography) op


De hoge Veluwe in Gelderland

In het nationaal park De Hoge Veluwe komen bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen bij elkaar. Bovendien vind je in het park een ongekende diversiteit aan plant- en diersoorten. Heerlijk om met jouw hond te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FRENKIE (@frenkie_the_vizsla)


Zuid-Kennemerland in Noord-Holland

In dit gebied gelegen aan de Noord-Hollandse kust, ontdek je samen met jouw hond woeste duinen, bossen, landgoederen en stranden. Nergens anders in Nederland is het strand zo breed als hier en de duinen zijn prachtig. Het gebied huist een bijzondere flora en fauna.


Utrechtse Heuvelrug in Utrecht

De Utrechtse Heuvelrug biedt een aangename afwisseling tussen natuur en cultuur in hartje Nederland.  Buiten de eindeloze bossen en heidevelden vind je hier namelijk pittoreske dorpen en kastelen. Ontdek dit prachtige gebied wandelend met jouw viervoeter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elbrich (@elbrich_) op


Weerribben in Overijssel

Een moerasbos en eindeloze rietvelden zijn ontstaan door de turfwinning van de mens. In dit gebied kan je niet alleen prachtig wandelen met jouw hond, ook fietsen en varen is een aanrader. Waan je een weg door het grote groene doolhof van riet. Een plonsje in het water zou een otter kunnen zijn, met wat geluk kom je deze bijzondere beesten namelijk tegen in dit natuurgebied.


Biesbosch in Zuid-Holland en Noord-Brabant

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied bestaand uit riviereiland met veel afwisseling. In dit natuurgebied vind je alles; van polders, smalle dijkjes, oevers van rijk begroeide kreken, onverharde laarzenpaden tot verharde wandelpaden. Op sommige plekken van De Biesbosch zijn honden los welkom, maar op de meeste plekken aangelijnd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Moos 🐕🍂 (@mooshy_the_kokoni) op


Door bos en duin in Zeeland

In de omgeving van het Domburg, het oudste badplaatsje van Zeeland wandel je door natuurgebied De Manteling. Combineer bossen, stranden en duinen met een cultureel snufje. Tot 1 mei mag jouw viervoeter los lopen op het strand, na 1 mei mag dit alleen tussen 19:00 en 10:00 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bart Van Kervinck (@bart_van_kervinck) op


Fochtelooerveen in Friesland

Op de grens tussen Friesland en Drenthe ligt het Fochtelooerveen. Een uitgestrekt gebied met eindeloos veel veen. Geniet hier in rust en stilte van een mooie wandeling met jouw viervoeter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ben (@beninbeeld) op


De Drentse Aa

Het landschap van de Drentse Aa omvat boerenland en 16 dorpen met een unieke sfeer. Een kronkelede beek vormt zijn weg door dit gebied en maakt van dit gebied een typisch Drents natuurgebied. Dit natuurgebied beschikt over speciale hondenlosloopgebieden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door boppinmule (@boppinmule) op


Het groene hart in de Randstad

Het groene hart is een nationaal landschap en bestaat uit verschillende gebieden met ieder een eigen karakter. Hier ontdekt je samen met jouw hond onder andere de poldersloten van de Oude-Ade, karakteristieke boerderijen in het Land van Wijk en Wouden en een ingeklemd gebied tussen rivieren bij Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcel Achterberg (@primavera66) op


Oostvaardersplassen in Flevoland

In dit moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen en omringd met bossen werken mens en natuur op een bijzonere manier samen. In dit natuurgebied kom je heckrunderen, konikpaarden en edelherten tegen. Er is in dit gebied een speciale hondenroute.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wild horses #horse #wild #wildlifephotography #photography #early #sunrise #nikon #nikonnl

Een bericht gedeeld door RonaldLoedeman Photography 📸🌍 (@ronaldloedeman) op


De Oosterschelde in Zeeland

De Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. Omdat zout en zoet water hier samenkomen tref je hier veel verschillende planten en dieren aan. Veel binnendijkse terreinen zijn toegankelijk met honden aan de lijn, op een paar daarvan kunnen ze los.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roelie van Moorst (@tales_from_monochrome_worlds) op


De grote peel in Limburg

Het nationaal park de grote peel is weids, waterrijk en stil hoogveengebied met een bijzondere geschiedenis. De ‘littekens’ van de turfwinning zijn nog zichtbaar en maken dit landschap gevarieerd. Je vind hier moerassen, heide en waterplassen die je met jouw hond kan verkennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ron van den Elsen (@ron_vd_elsen) op