Het beste kattenvoer voor een gesteriliseerde kat - CaroCroc

Het beste kattenvoer voor een gesteriliseerde kat

Na castratie of sterilisatie kan jouw kat wel wat extra ondersteuning gebruiken. Het is daarom van belang om het juiste voer te kiezen. We vertellen je er meer over.

Volg ons op social

Het beste kattenvoer voor een gesteriliseerde kat

Wordt je kat binnenkort gesteriliseerd? Of is dit al gebeurd? In de volksmond wordt vaak gesproken van sterilisatie, echter worden katten in praktijk voornamelijk gecastreerd. Een sterilisatie of castratie heeft veel voordelen voor je pluizenbol. Het beschermt bijvoorbeeld tegen verschillende ziekten. Het is wel belangrijk om goed op de voeding van je gesteriliseerde of gecastreerde kat te letten. Hoeveel mag je kat eten? En wat is het beste kattenvoer? Wij vertellen je alles.

Het gedrag van een kat na de sterilisatie

Het is mogelijk dat het gedrag van je kat verandert na een sterilisatie of castratie. Zo heeft een gesteriliseerde of gecastreerde kat een kleiner territorium. Vaak genieten ze van een lui leventje à la Garfield. Dit heeft gevolgen voor de voedselopname én het metabolisme. Wist je dat een kat na de sterilisatie of castratie tot 30% minder calorieën nodig heeft? Terwijl het energiepijl daalt, stijgt de eetlust. De sterilisatie of castratie van een kat vormt dan ook een risico voor gewichtstoename.

Hoeveel mag een gesteriliseerde kat eten?

Om gewichtstoename van je kat te voorkomen, zijn aanpassingen in het eetpatroon een optie. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

  • Geef eten op maat

Het is belangrijk dat kattenvoer de voedingsbehoeften van je kat beantwoordt. Zo zijn onze kattenbrokken afgestemd op de specifieke behoefte van jouw kat.

  • Houd porties onder controle

De perfecte voeding gevonden? Mooi. Let wel op de porties en het aantal calorieën. Kijk op de verpakking en geef na de sterilisatie of castratie nét wat minder. Extra tip: overdrijf niet met snoepjes!

  • Geef meerdere porties per dag

Katten hebben een jachtinstinct en eten graag meerdere porties per dag. Wij bevelen een maximum van 5 aan. Ook een voerpuzzel stimuleert het natuurlijke gedrag van je kat. Katten werken namelijk graag voor hun eten. Een gegarandeerd succes!

Speciale voeding voor een gesteriliseerde kat

Aanpassingen in het eetpatroon van je gesteriliseerde of gecastreerde kat zijn verstandig. Speciale voeding is echter nog beter. CaroCroc Sterilised is speciaal ontwikkeld om katten ondersteuning te geven na een sterilisatie of castratie. Het voer is perfect afgestemd op de verlaagde energiebehoefte van poeslief. Zo heeft het een laag eiwit- en vetgehalte en een hoog vezelgehalte. Dit voorkomt overgewicht én zorgt voor een gezonde darmflora!

Nóg meer voordelen

Speciaal kattenvoer voor een gesteriliseerde of gecastreerde kat zorgt niet alleen voor behoud van een gezond gewicht. Het brengt namelijk méér voordelen. Niet alleen voor je viervoeter, ook voor jou. Komen ze:

  • De extra grote brok zorgt voor een gezond en schoon gebit
  • Nare geurtjes van ontlasting zijn verleden tijd
  • Gezonde urinewegen
  • Positief effect op de gemoedstoestand

Voor het beste kattenvoer voor je gesteriliseerde of gecastreerde kat ben je bij ons aan het juiste adres. Bezoek een van onze verkooppunten. Wij zorgen dat je geen kat in de zak koopt.