Wat is nu het beste kattenvoer? Wat is het beste kattenvoer? - CaroCroc

Wat is nu het beste kattenvoer?

Volg ons op social

Wat is nu het beste kattenvoer?

Als kattenliefhebber wil je het allerbeste voor je kat. Zodat -ie lekker in zijn vel zit, een mooie glanzende vacht en veel energie heeft. Voer speelt een belangrijke rol in de gezondheid van een kat. Maar wat is nu het beste kattenvoer? Waar moet je op letten?

Het beste kattenvoer volgens de dierenarts

Vraag je dierenarts wat het beste kattenvoer is en de dierenarts in Zwolle geeft een ander antwoord dan de dierenarts in Eindhoven. En zelfs twee dierenartsen binnen één stad zullen waarschijnlijk verschillende antwoorden geven. Als het goed is, zal elke dierenarts beamen dat het belangrijk is om te kijken leeftijd, gewicht en energiebehoefte.

Maar welk kattenvoer is dan het beste voor mijn kat?

De vraag is: wat voor kat heb je? Heb je een binnen- of een buitenkat? Een kitten, volwassen of oudere kat? Is -ie mager, normaal of te dik? Om te bepalen welk kattenvoer het beste is voor je kat moet je dus rekening houden met de levensfase, de lichaamsconditie en het activiteitenniveau.

Het beste kattenvoer, maakt het merk nog iets uit?

Als merk voor kattenvoer is het natuurlijk lastig hier een subjectief antwoord op te geven. Het is in elk geval het belangrijkste om rekening te houden met het type kat (zie hierboven). Zodat je kattenvoer geeft dat écht aansluit bij wat jouw kat specifiek nodig heeft. Dat kan ook kattenvoer zijn dat juist ondersteunt bij bepaalde ziektes zoals voedselallergie of vachtproblemen. Ons kattenvoer is 100 procent natuurlijk, van Hollandse bodem en afgestemd op de energiebehoefte van jouw kat. Of wij het beste kattenvoermerk zijn, laten we graag aan de gebruikers over. 🙂

Wat is het beste kattenvoer voor kittens?

Té lief, zo’n kleine, schattige kitten. Maar het is óók een hele verantwoordelijkheid. Waarschijnlijk heb je voor de eerste dagen voer meegekregen van de fokker. Maar wat ga je daarna geven? Wat is het beste kattenvoer voor kittens? Een kitten heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Zo is het spijsverteringkanaal nog volop in ontwikkeling, net als het immuunsysteem. Geef je kleine kitten tot zijn eerste verjaardag daarom speciaal kittenvoer. Dat bevat een hoger eiwit- en vetgehalte. Zoals bijvoorbeeld CaroCroc Kitten, dat daarnaast ook een optimale verhouding van omega 3- en 6-vetzuren bevat, voor een gezonde huid en vacht. Hou je aan een voerschema en zorg altijd voor vers en schoon drinkwater.

Het beste kattenvoer voor oudere katten

Ach, is de lieverd al meer dan acht jaar? Dan is het tijd om extra aandacht te besteden aan het voer. Want het beste kattenvoer voor ouderen katten bevat juist minder eiwit vet en mineralen. Oudere katten verbruiken doorgaans minder energie. Bovendien is het belangrijk om de lever, nieren en het spijsverteringskanaal van oudere katten zo min mogelijk te belasten. Zoals we ook voor kittens speciaal voer hebben, zo hebben we dat ook voor de bejaarde kat: CaroCroc Kat Senior.

En, de conclusie is?

Om te bepalen wat het beste kattenvoer voor jouw kat is, is het allerbelangrijkste om het voer af te stemmen op de energiebehoefte. Een kitten verbruikt veel meer energie dan een oude kat. Maar een buitenkat heeft ook weer een ander energieverbruik dan een binnenkat. En soms zit een kat niet zo lekker in zijn vel en heeft-ie op dat moment extra behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. Het beste voer voor jouw kat is dus afhankelijk van leeftijd, soort (binnen of buiten) en gewicht. Bij twijfel, overleg even met je dierenarts.