Een kijken in de kittentijd - CaroCroc

Een kijken in de kittentijd

Izzy en Beer zijn twee katten met een totaal verschillend karakter. Beer is een harig bolletje vol liefde, toen hij drie dagen oud was is hij op straat gevonden. Izzy daarentegen is een echte raskat, zij komt uit een rijkeluis gezin en is de koningin van het huis. De katten zijn erg verschillend, maar ondanks het verschil kunnen ze samen ook heel lief zijn.

Volg ons op social

Van kitten naar volwassen kat

Het leuke aan het ouder worden van de katten vind ik dat je ze steeds beter leert kennen. Toen ze allebei kitten waren, hadden we twee onvoorspelbare harige bolletjes door het huis rennen. Nu ze wat ouder zijn weet ik precies wat ze willen als ze miauwen in de gang. Toen Izzy nog klein was hadden we alleen haar. Ze wilde dan ook de hele tijd met ons spelen. Als wij even geen aandacht voor haar hadden, had ze snel genoeg haar scherpe pootjes in m’n been of armen hangen zodat ze toch nog aandacht kreeg. Na een tijdje zat ik onder de krassen en vond het eigenlijk best lastig zo’n kitten in huis. Uiteindelijk besloten wij een speelmaatje voor haar te zoeken en zo kwam meneer Beer in ons leven. Vanaf dat moment heeft Izzy nooit meer een nagel naar ons uitgestoken. Meneer Beer daarentegen deed geen vlieg kwaad. Hij was een rustige kitten en in plaats van vliegjes te vangen, ging hij er tegen kletsen. Maar zodra de poezen samen even een gekke bui hadden waren ze behoorlijk druk. Achter elkaar aan rennen, overal onderdoor en tussen langs. Ondertussen zijn de poezen 3, af en toe hebben ze nog samen zo’n gekke bui maar over het algemeen is het een stuk rustiger in huis.

 

”Tegenwoordig komt Izzy ook hele avonden bij ons op de bank liggen. Dit was wat ik altijd al het liefste wilde met de katten maar ze waren er vaak te onrustig of druk voor.”

Zoals ik aan het begin vertelde zijn de poezen en wij erg goed op elkaar ingestemd. We spelen met ze als zij aangeven dat ze willen spelen, maar als we even geen tijd voor ze hebben vermaken ze zichzelf wel. Of elkaar. Als ze trek hebben maar de brokjes zijn op, gaan ze in de gang zitten miauwen en om de buurt even bij ons slijmen. We weten dan al precies hoe laat het is. Tegenwoordig komt Izzy ook hele avonden bij ons op de bank liggen. Dit was wat ik altijd al het liefste wilde met de katten maar ze waren er vaak te onrustig of druk voor. Bij een enkele beweging stonden ze alweer op. Nu kan ze dus hele avonden bij mij op schoot liggen. Zo gezellig en warm. Meneer Beer doet dit nog niet, die komt nog steeds kort bij je liggen. Ach, dat zal het karakter zijn, al heb ik hoop dat meneer Beer toch ook nog avonden erbij komt liggen.

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.