Fotografie tips voor het perfecte plaatje van jouw hond - CaroCroc

Fotografie tips voor het perfecte plaatje van jouw hond

Zie jij dagelijks ook van die prachtige hondenfoto’s voorbij komen op social media? Maar draait jouw viervoeter vaak net weg op het moment dat jij een foto probeert te maken, met als eindresultaat een wazige foto? Een hond op de foto zetten kan een grote uitdaging zijn. Daar helpen wij je graag bij! Voor het maken van mooie foto’s van jouw viervoeter heb je geen dure professionele camera nodig, ook smartphones zijn hiervoor geschikt. Bovendien heb je jouw telefoon bijna altijd op zak. Met deze tips duik jij in de wereld van smartphonefotografie en schiet jij binnenkort het perfecte plaatje van jouw viervoeter.

Volg ons op social

 

Tip 2| Jij bepaalt het scherpstelpunt
Hoewel een smartphone zelf scherp stelt op het dichtstbijzijnde punt, kan jij ook zelf een scherpstelpunt kiezen. Door op het telefoonscherm jouw viervoeter aan te tikken zal het scherpstelpunt verschijnen en ervoor zorgen dat er op dit punt scherp wordt gesteld, dit is vaak een vierkantje of een rondje. Jouw hond staat vanaf nu altijd in scherp op beeld.

Tip 3| Schiet vanaf ooghoogte
Een standpunt is de plaats vanaf waar jij een foto maakt. Door een standpunt op ooghoogte van de honden aan de nemen zal je een verrassend resultaat bereiken. Voor een Sint-Bernard betekent dit dat het standpunt op heuphoogte zal zijn, voor een teckel betekent dit dat je liggend op de grond de origineelste en leukste foto’s zal schieten.

Tip 4| De gouden uurtjes
Met de lente in zicht zullen de gouden uurtjes zich steeds vaker aandoen als de zon schijnt. Twee momenten op de dag komt dit gouden uurtje voor. Dit is het uur na de zonsopkomst en het uur voor de zonsondergang. Het gouden uurtje zorgt voor een prachtige goud/geel/oranje gloed op jouw foto. Deze kleuren en de subtiele schaduwen zorgen voor een warm, zacht plaatje. Hoe laat de gouden uurtjes dagelijks plaats vinden is gemakkelijk terug te vinden op de Golden Our app.

Tip 5| Een beloning op zijn tijd
Beloon jouw hond regelmatig met een stukje CarcoCroc Super Premium worst lam of kip en houdt de fotosessies kort en leuk. Hierdoor zal het maken van foto’s een leuke bezigheid worden voor de hond, waardoor hij meer aandacht voor je zal krijgen. Voor nog meer aandacht en een blik richting de camera kan je wat lekkers boven de camera houden of met een enthousiaste stem tegen de hond praten.

Tip 6| Zorg voor afwisseling
Zorg voor afwisseling door te fotograferen op verschillende plaatsen en verschillende tijdstippen. Hierdoor kan je erachter komen wat voor jou en jouw viervoeter werkt op een foto. Je hebt namelijk de mogelijkheid om verschillende dingen uit te proberen terwijl je het ook spannend houdt voor de hond. Hierdoor zal de hond fotosessies als positief ervaren.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij. Wij zien het eindresultaat graag voorbij komen!