Fotografie tips voor het perfecte plaatje van jouw kat - CaroCroc

Fotografie tips voor het perfecte plaatje van jouw kat

Zie jij ook dagelijks van die prachtige kattenfoto’s voorbij komen op social media? Maar draait jouw kat vaak net weg op het moment dat jij een foto probeert te maken, met als eindresultaat een wazige foto? Een kat op de foto zetten kan een grote uitdaging zijn. Daar helpen wij je graag bij! Met deze tips van fotografe Marloes Niemeijer duik jij in de wereld van smartphonefotografie en schiet jij binnenkort het perfecte plaatje van jouw kat.

Volg ons op social

Het perfecte plaatje

Tip 1| Gebruik je mobiel
Indien je een mobiel hebt met een goede camera gebruik dan zoveel mogelijk je mobiel. Je kunt namelijk niet voorspellen wanneer je kat iets gaat doen wat echt op de foto gezet moet worden. Je hebt je mobiel vaak sneller in je handen dan een camera. Daarnaast hoor je bij je mobiel geen klik wat beter is omdat de kat dan niet afgeleid is.

Tip 2| Vang de juiste blik
Het leukst is als je kat in de lens kijkt, dit doet hij natuurlijk niet automatisch. Je kan hem proberen te laten kijken door bijvoorbeeld met je vingers boven de camera te knippen of daar een paar brokjes CaroCroc Original te houden.

Tip 3| een origineel perspectief
Maak jouw foto’s op ooghoogte of lager dan waar de kat zich bevindt. Hierdoor krijg je foto’s vanuit het perspectief van de kat. Dit levert vaak erg originele en leuke foto’s op!

Tip 4| maak gebruik van licht
Zorg dat je voldoende licht hebt. Hierdoor is je sluitertijd sneller van je mobiel waardoor je camera dus sneller foto’s kan maken. Erg belangrijk aangezien katten vaak niet stil zitten.

Tip 5| hilarische momenten
Let op de grappige dingen die je kat regelmatig doet. De meeste katten houden bijvoorbeeld van dozen wat erg hilarische foto’s op kunnen leveren als deze doos bijvoorbeeld net wat te klein is maar de kat er toch graag in wilt zitten.

Tip 6| professionele foto’s
Wanneer je echt professionele foto’s wilt maken: pak je (spiegelreflex) camera erbij en laat jouw kat spelen op een wit dekbed met veel lichtinval in de kamer. Het is leuk om met jouw hand onder het dekbed te gaan waardoor de kat actief is en daarop wil duiken, dit zorgt voor hilarische foto’s.

Tot slot| Algemene tip
Maak veel foto’s achter elkaar! Dan kan je na het maken van de foto’s de allerbeste uit de serie uitkiezen. ‘’Ik bewerk alle foto’s ook altijd nog even op mijn telefoon, de belichting een beetje omhoog en meer contrast in de foto brengen doet al wonderen.’’ Aldus Marloes Niemeijer. Een handige gratis app waarop je foto’s kan bewerken is Photoshop.

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als wij. Wij zien het eindresultaat graag voorbij komen!