Gewrichten hond - CaroCroc

Gewrichten hond

Volg ons op social

Heeft je hond last van zijn gewrichten? Ontdek de oorzaken, symptomen én tips

Soepele gewrichten zijn erg belangrijk voor je hond. Zo kan hij lekker rond rennen, spelen en lange wandelingen maken. Maar wat als je hond te maken krijgt met gewrichtsproblemen? Dat gooit behoorlijk roet in het eten. We vertellen je meer over de oorzaken en symptomen én geven je tips. Lees snel verder.

Oorzaken van gewrichtsproblemen bij je hond

Veel honden krijgen op een bepaald moment last van hun gewrichten. Zo’n 20% welteverstaan. Op welke leeftijd? Dat hangt af van het ras. Meestal zie je pas symptomen op latere leeftijd, vanaf een jaar of 7.

Het is een fabeltje dat alleen oude honden of honden met overgewicht last krijgen van gewrichtsproblemen. Ook trauma, slechte voeding en erfelijke aanleg behoren tot de oorzaken. Zelfs jonge, beweeglijke pups kunnen er last van krijgen.

Hoe merk je dat je hond pijnlijke gewrichten heeft?

Is je trouwe vriend de laatste tijd minder actief? Heeft hij zichtbaar last tijdens jullie dagelijkse uitstapje naar het park? Of zakt hij regelmatig door zijn (achter)pootjes? Dan heeft je hond waarschijnlijk te maken met gewrichtsproblemen. Andere symptomen zijn:

  • Niet meer willen wandelen, spelen en/of knuffelen
  • Toename in gewicht
  • Verandering in gedrag, zoals stress of prikkelbaarheid
  • Moeite met opstaan en zitten
  • Andere houding en bewegingen
  • Mank lopen of trekken met zijn pootje

 

De behandeling van een hond met gewrichtsproblemen

Laat je hond één of meerdere van bovenstaande symptomen zien? Dan is het belangrijk om meteen je dierenarts te raadplegen. Samen bekijken jullie welke behandeling het beste is voor je viervoeter. Ook krijgt je hond vaak producten en medicijnen die de klachten verminderen. De pijn verlichten is namelijk het allerbelangrijkste. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen.

Tips om je hond te helpen

Heeft je dierenarts gewrichtsproblemen bij je hond vastgesteld? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de pijn wat te verlichten. Komen ze.

  • Geef je hond voldoende rust. Ga bijvoorbeeld een paar keer per dag een klein rondje wandelen in plaats van één lange wandeling.
  • Ga samen met je hond zwemmen. Dit versterkt de spieren en is toch zacht voor gevoelige gewrichten. Een natuurlijke én effectieve manier om gewrichtsproblemen te verbeteren.
  • Voer wat kleine veranderingen in je huis door. Leg bijvoorbeeld een tapijt op een gladde vloer of zet de voerbak op een verhoging. Zo ontlast je de spieren van je pluizenbol.
  • Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: beheers het gewicht van je hond. Zelfs een paar pondjes maken een wereld van verschil.

 

Voeding voor een hond met pijn aan zijn gewrichten

Wanneer je hond last heeft van gewrichtsproblemen, wordt hij vaak zwaarder. Het is dan een goed idee om hem andere voeding te geven. De beste voeding voor honden met pijnlijke gewrichten? Dat moet CaroCroc Low Energy zijn. Precies afgestemd op de verlaagde energiebehoefte van je hond. Het resultaat? Minder risico op gewichtstoename en uitstekende portiecontrole. 100% natuurlijk. 200% smulplezier.

Meer weten over de juiste voeding voor je huisdier? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.