Bijzondere katten records - CaroCroc

Bijzondere katten records

In het Guinness World Records boek worden alle wereldrecords bijgehouden, het boek staat vol met verbazingwekkende records. Ook diverse katten hebben in plekje in dit bijzondere boek weten te bemachtigen! Weet jij bijvoorbeeld welke leeftijd de oudste kat ter wereld heeft behaald? Je leest het hier.

Volg ons op social

Deze katten hebben een Guinness wereldrecord op hun naam staan

Dat ieder dier uniek is weten we natuurlijk allemaal, maar deze katten zijn wel heel erg bijzonder! Onderstaande katten hebben namelijk allemaal een wereldrecord verbroken en hebben daarmee een ereplaatje in het Guinness World Record boek verdiend. Lees snel verder en ontdek hoe lang de staart van Cygnus is en hoe hard Merlin kan spinnen.

Langste kat ter wereld

De langste huiskat ter wereld was Maine Coon Stewie, geboren in de Verenigde Staten. Op 28 augustus 2010 had Stewie een lengte van 123 centimeter.

Vrouw houdt langste grootste kat ter wereld vast guinness record

Langste kattenvacht ter wereld

Sophie Smith is de kat met de langste vacht ooit gemeten, deze kat komt uit Oceanside, Californië in de Verenigde Staten. Op 9 november 2013 hadden de lange lokken van Sophie een lengte van maar liefst 25,68 centimeter.

Langste kattenstaart ter wereld

Maine Coon Cygnus uit Michigan in de Verenigde Staten was de kat met de langste staart ter wereld. Zijn staart had een lengte van maar liefst 44,66 centimeter.

Oudste kat ter wereld

De oudste kat ter wereld was Creme Puff uit Austin, Texas in de Verenigde Staten. Creme Puff is geboren op 3 Augustus 1967 en is overleden op 6 Augustus 2005, dat betekent dat Creme Puff een leeftijd van 38 jaar en 3 dagen heeft bereikt!

Luidruchtigst spinnende kat ter wereld

De luidruchtigst spinnende kat ter wereld is de 13-jarige Merlin, woonachtig in Torquay, Devon in het Verenigd Koninkrijk. Spinnend kan Merlin een volume van 67,8 decibel bereiken. Ter vergelijking: dit is ongeveer net zo hard als een elektrisch scheerapparaat of een stofzuiger.

Langste sprong ter wereld door een kat

De langste sprong door een kat ooit is gesprongen door Waffle (the Warrior Cat), Waffle is geboren in Big Sur, Californië in de Verenigde Staten. Op 30 januari 2018 nam de 10-jarige Waffle een sprong met een afstand van 213,36 centimeter.

Kat met de kortste poten ter wereld

De kat met de kortste pootjes is de destijds 9-jarige Lilieput en komt uit Napa, Californië in de Verenigde Staten. Van de vloer tot de schouders gemeten had Lilieput op 19 juli 2013 een hoogte van slechts 13,34 centimeter hoog.

Heb jij ook een bijzondere kat? Deel het met ons via marketing@carocroc.nl.