Heerlijk hondenweer - CaroCroc

Heerlijk hondenweer

Waar we nu eigenlijk sneeuw en ijs zouden verwachten rond deze tijd van het jaar is dit winterse weer ver te zoeken. Wat we wel hebben momenteel is regen, veel regen. De ene hond vindt het heerlijk om buiten te rauzen in de plassen en de andere hond blijft liever binnen. Wij hebben wat leuke speel- en verzorgingstips passend bij dit weertje.

Volg ons op social

Heerlijk hondenweer

Waar we nu eigenlijk sneeuw en ijs zouden verwachten rond deze tijd van het jaar is dit winterse weer ver te zoeken. Wat we wel hebben momenteel is regen, veel regen. De ene hond vindt het heerlijk om buiten te rauzen in de plassen en de andere hond blijft liever binnen.

Lekker naar buiten
Hoe gaat het met de goede voornemens beschreven in de vorige nieuwsbrief? Natuurlijk houden jullie dit goed vol en loop je lekker veel buiten met je hond! Heerlijk, maar misschien leuk om een keer iets anders te proberen. De dagelijkse wandelroute kennen jullie beide op het duimpje. Elk bosje en iedere boom is voor jullie bekend terrein. Door regelmatig een wandeling op een andere plek te maken, zullen jullie de wandeling beiden anders beleven. Heeft jouw hond meestal zijn vaste speelvriendjes? Laat hem eens met andere honden ravotten. Dit is goed voor de energie, de socialisatie, de motoriek en de hersenactiviteit van jouw viervoeter.

Of toch wat extra aandacht binnenshuis
Is jouw hond niet zo’n held in de regen? Ook voor binnen kan je leuke spelletjes bedenken om wat extra aandacht aan jouw hond te geven. Wat dacht je van balletje-balletje?
Het alom bekende balletje-balletje is een leuk spel om op een regenachtige dag met jouw hond te spelen en het is heel simpel. Wat heb je nodig?
* 3 bekertjes
* een handje brokjes
Je legt een paar brokjes onder één van de drie bekertjes en verplaatst de bekertjes naar een willekeurige volgorde. Weet jouw hond het bekertje met de brokjes nog aan te wijzen? Als ze het juist hebben verdienen ze de brokjes onder de beker. Het houdt ze lekker bezig.

Een voorbeeld nodig? Klik hier om onze video te bekijken.