Het regent, het regent... - CaroCroc

Het regent, het regent…

Waar we nu eigenlijk sneeuw en ijs zouden verwachten rond deze tijd van het jaar is dit winterse weer ver te zoeken. Wat we wel hebben momenteel is regen, veel regen. De ene kat vindt het geen probleem om buiten te zijn in de regen en andere katten zitten toch wat vaker binnen met dit weer. Wij hebben wat leuke speel- en verzorgingstips passend bij dit weertje.

Volg ons op social

Het regent, het regent…

Waar we nu eigenlijk sneeuw en ijs zouden verwachten rond deze tijd van het jaar is dit winterse weer ver te zoeken. Wat we wel hebben momenteel is regen, veel regen. De ene kat vindt het geen probleem om buiten te zijn in de regen en andere katten zitten toch wat vaker binnen met dit weer.

Tijd voor extra verzorging
Deze periode is een mooi moment om wat extra tijd vrij te maken voor de verzorging van je kat.
Is je kat wel lekker buiten in de regen geweest en heeft hij een natte vacht gekregen? Dan mag je hem even droog maken met een handdoek. Als de kat erg nat is, kan de isolatie van de vacht snel afnemen. Katten zijn over het algemeen uitstekend in staat hun eigen vacht goed te verzorgen, maar we kunnen ze altijd een handje helpen. Het kan zijn dat ze last hebben van klitten of vuil in de vacht. Dan is het een mooi moment om je kat een kambeurt te geven. Neem er de tijd voor en zorg dat je rustig en vol vertrouwen te werk gaat. Want we weten allemaal dat katten uitstekend jouw stemming aan kunnen voelen. Sluit af met een lekker brokje als beloning. Wist je dat regelmatig kammen huidirritatie bij de kat kan voorkomen?

Samen spelen
Binnen kan je leuke spelletjes bedenken om wat extra aandacht aan jouw kat te geven. Wat dacht je van balletje-balletje!
Het alom bekende balletje-balletje is een leuk spel om op een regenachtige dag met jouw kat te spelen en het is heel simpel. Wat heb je nodig?
* 3 bekertjes
* een handje brokjes
Je legt een paar brokjes onder één van de drie bekertjes en verplaatst de bekertjes naar een willekeurige volgorde. Weet jouw kat het bekertje met de brokjes nog aan te wijzen? Als ze het juist hebben, verdienen ze de brokjes onder de beker. Het houdt ze lekker bezig.

Een voorbeeld nodig? Klik hier om onze video te bekijken.