Hulphond De gaafste baan ter wereld column - CaroCroc

De gaafste baan ter wereld

Australian Labradoodle Sunny heeft de gaafste baan ter wereld! Sunny is namelijk erkend psychosociaal hulphond en haar baasje is sociaalpedagogische hulpverlener. Samen coachen zij kinderen bij weerbaarheidstrajecten. Ze vertellen je graag meer over deze gave baan, Sunny's opleiding en wat ze inhoudelijk nog meer doen binnen hun trajecten.

Volg ons op social

Hee hoi! Bij deze wil ik mij graag voorstellen aan jullie allemaal. Mijn naam is Sunny, ik ben een Australian Labradoodle teefje van bijna 2 jaar. Mijn lievelingsspeelgoed is een tennisbal en voor hersenwerkjes ben ik altijd wel te porren. Ik ben een kei in het volgen zonder riem. Ik moet wel bekennen dat daar een aantal oefen sessies voor nodig zijn geweest… Laten we zeggen dat konijnen lekker ruiken en ik altijd wel in ben voor een wedstrijdje om te kijken wie de snelste is. Echter worden deze wedstrijden door mijn vrouwtje niet echt gewaardeerd waardoor we wat geoefend hebben met naast het vrouwtje blijven lopen in de bossen.

”Samen met mijn vrouwtje Daphne, die sociaalpedagogische hulpverlener is, coach ik kinderen tijdens weerbaarheidstrajecten.”

 

Ik wil jullie graag meenemen in mijn wereld want ik heb namelijk de gaafste baan ter wereld! Ik werk namelijk als erkend psychosociaal hulphond bij Sunny Coaching. Samen met mijn vrouwtje Daphne, die sociaalpedagogische hulpverlener is, coach ik kinderen tijdens weerbaarheidstrajecten. De trajecten zijn voor kinderen die worden/zijn gepest, hun grenzen mogen leren aangeven, stevig willen leren staan of kinderen die moeilijk kunnen praten over emoties.

Je vraagt je nu misschien af, oké en wat is dat coachen met honden dan? Nou, dat ga ik jullie uitleggen!

Coachen met honden is een ervaringsgerichte manier van coaching. Coaching met honden is niet alleen praten, maar ook doen en ervaren. Door hier open voor te staan krijg je inzicht in je denkpatronen, houding en handelen.

Ben je namelijk erg druk in je hoofd dan zal ik ook druk zijn. Samen met Daphne kun je dan oefeningen doen om ons beide rustiger te krijgen. Ook zullen we diverse oefeningen samen doen waarin samenwerking en afstemming naar de ander wordt verwacht. Dit betekent dat je goed moet uitleggen wat je van mij wil, dus communicatie is belangrijk. Dit klinkt makkelijk, maar is soms echt wel lastig!

Wil je meer weten over mijn gave baan, mijn opleiding of wat we inhoudelijk nog meer doen binnen onze trajecten? Lees dan de volgende keer weer verder, tot dan!

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.