Kat mee op vakantie - CaroCroc

Neem je jouw kat mee op vakantie?

Ga je deze zomer op vakantie? Heerlijk! Maar nu de vakantie nadert moet je nog een ding regelen… De kat. Neem je hem mee of laat je hem thuis? Geen zorgen: er zijn verschillende mogelijkheden. Lees even verder en ontdek welke het beste bij je past.

Volg ons op social

Katten en hun territorium

Katten hebben een eigen territorium én houden van regelmaat. Elke verandering is er eigenlijk één teveel. Ze zijn gehecht aan hun omgeving en voelen zich vaak niet op hun gemak op onbekend terrein. Katten zijn dan ook niet dol op reizen. Heb je een vakantie gepland? Overweeg dan goed of je de kat meeneemt. Er zijn maar een handjevol katten die je blij maakt met een tripje naar de Costa del Sol.

Wat doe je met jouw kat tijdens de vakantie?

Maar wat doe je dan wél met je kat tijdens de vakantie? Er zijn verschillende opties.

  1. Zorg voor een catsitter. Vraag iemand om elke dag langs te komen om je kat te verzorgen. Bij voorkeur iemand die zelf huisdieren heeft. Houd er rekening mee dat je kat in dit geval het grootste deel van de dag alleen zit. Dit is niet voor iedere kat weggelegd!
  2. Regel een logeermaatje. Katten worden het liefst verzorgd in hun eigen omgeving. Heb je iemand gevonden die bij je in huis komt tijdens je vakantie? Laat je viervoeter dan op voorhand kennismaken met zijn nieuwe huisgenoot.
  3. Breng je kat naar een kattenhotel. Hier verblijft je pluizenbol samen met andere dieren in een eigen óf gedeeld verblijf. Het fijne is dat je kat in het bijzijn is van mensen die verstand hebben van dieren. Je kat wordt hier goed in de watten gelegd!

Kat alleen thuis tijdens de vakantie

En dan is er nog een optie: je laat je kat alleen thuis. We horen je denken. Is dat niet zielig? Een kort uitstapje niet. Maar als je langer dan twee dagen weggaat, regel dan een van de voorgaande opties. Ga je een weekend weg en laat je je kat alleen thuis? Zorg voor voldoende voer, twee zuivere kattenbakken én verschillende waterbakjes. Stoot je kat er eentje om, dan is hij alsnog verzekerd van drinkwater.

De kat meenemen op vakantie

Het kattenpension is overvol, de vriendelijke buurman heeft geen tijd en je viervoeter is niet bepaald een einzelgänger. Er zit niets anders op: jouw kat gaat mee op vakantie. Onze tips helpen je verder.

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Check of het land waar je naartoe gaat extra eisen heeft. Zo is een rabiësvaccinatie vaak verplicht.
  • Zorg voor veilig vervoer. Bij voorkeur met een reismand.
  • Neem zoveel mogelijk spullen van thuis mee. Van kattenbak en krabpaal tot voer en lekkernijen. Zo creëer je een comfortabele en vertrouwde plek.
  • Aangekomen op de bestemming? Zorg dat je kat altijd vastzit aan een lijn om ontsnappingsgevaar te voorkomen. Houd verder de gewoontes van thuis in stand.

Op vakantie met jouw kat

Neem je jouw kat mee op vakantie? De meeste katten blijven het liefst thuis in hun eigen omgeving. Beter van niet, dus. Wat je ook doet; volg je eigen gevoel. Elke kat is anders.