Wat een kat niet kent, dat eet hij niet.. - CaroCroc

Wat een kat niet kent, dat eet hij niet..

De kieskeurige kat. Iedereen kent hem wel. Hij haalt zijn neus op voor zijn voer en lijkt niet te genieten van zijn brokken. Maar is een kat wel zo kieskeurig als wij denken? En kunnen we dit gedrag beïnvloeden?

Volg ons op social

Zintuigen

Allereerst is het belangrijk om jouw kat op jonge leeftijd kennis te laten maken met verschillende texturen in zijn bek. Vanaf het moment dat een kitten vast voer mag eten, is het verstandig om hier direct mee te starten. Heeft jouw kitten op jonge leeftijd geen verschillende texturen ontdekt? Dan is de kans groter dat hij op latere leeftijd kieskeurig zal zijn in wat je hem voorschotelt.

Bovendien heeft de kat een erg gevoelige neus, hij haalt zijn neus dan ook snel op als hij ruikt dat het voedsel niet vers of fris is. Wanneer zijn brokjes te lang in het bakje liggen, zal het voer ook steeds minder aantrekkelijk worden.

Voor ieder wat wils

Tot slot hebben we nog te maken met voorkeuren. Net als mensen hebben katten ook voorkeuren voor verschillende smaken en texturen. Wat smaak betreft heeft een kat vaak een voorkeur voor een bepaalde eiwitbron, bijvoorbeeld: vis, kip of lam. Daarom hebben wij CaroCroc brokken in diverse smaken, geuren, texturen en vormen. Bekijk hier ons volledige assortiment kattenvoer.

Eet jouw kat nog toch slecht? Grote kans dat hij op andere momenten lekkerder eten krijgt. Geef je hem misschien teveel snacks? Of is het mogelijk dat jouw buitenkat bij het voerbakje van de buren mee smult? Je zou eens kunnen onderzoeken of jouw kat hierdoor minder trek heeft in zijn eigen brokken.

Kat-eigen

In tegenstelling tot honden en andere dieren, nemen katten graag de tijd om hun maaltijd te nuttigen. Zij zullen (vrijwel) nooit een voerbak in een keer leeg eten, maar eten liever kleine porties. Dat jouw kat zijn voerbak niet in een keer leeg eet, wil dus niet zeggen dat hij de brokjes niet lekker vindt.

Een kat eet het liefst een groot deel van zijn leven hetzelfde voer. Op enkele momenten zal hij echter over moeten schakelen van voer, bijvoorbeeld bij verandering van levensfase. Voor een kieskeurige kat is het verstandig over te stappen op een andere brok door gebruik te maken van ons overstapschema.

 

Dag 1 en 2
25% Nieuw voer – 75% Huidig voer

 

Dag 3 en 4
50% Nieuw voer – 50% Huidig voer

 

Dag 5 en 6
75% Nieuw voer – 25% Huidig voer

 

Dag 7
100% Nieuw voer