Kleine- en grote hondenrassen - CaroCroc

Kleine- en grote hondenrassen

De grootte van de hond bepaalt mede het ideale voer voor jouw hond. CaroCroc maakt onderscheid tussen kleine, middelgrote en grote rassen. In dit artikel lees je alles over de grootte van jouw hond.

Volg ons op social

Is mijn hond klein, middelgroot of groot?

De levensfase, het activiteitsniveau en de lichaamsconditie van jouw hond zijn erg belangrijk bij het kiezen van het juiste voer. Naast deze factoren is het van belang om te weten wat de grootte van je hond is. Kleinere rassen hebben bijvoorbeeld eerder het volwassen gewicht bereikt dan grotere rassen. Grote honden eten daarom langer puppy voer, daardoor heeft grootte van jouw hond heeft ook invloed op het overstappen van een puppy naar een volwassen brok. Omdat kleine honden ouder worden, krijgen zij meer te maken met verouderingsverschijnselen. Grote rassen zijn, in tegenstelling tot kleine rassen, gevoelig voor maagkanteling.

Kortom, de voerbehoefte van een klein ras is, van kleins af aan, anders dan die van een groot ras. Voor het welzijn van jouw hond is het belangrijk de voer hierop af te stemmen.

CaroCroc houdt de volgende richtlijnen aan omtrent de grootte van een hond: kleine hondenrassen hebben een volwassen gewicht van minder dan 15 kg, middelgrote rassen hebben een volwassen gewicht tussen de 15 en 30 kg, en grote rassen hebben een volwassen gewicht boven de 30 kg. In onderstaand schema vind je een aantal hondenrassen onderverdeeld in de categorieën.

Op de CaroCroc verpakkingen zijn pictogrammen van honden te zien. De ingekleurde hond geeft aan of het voer geschikt is voor kleine, middelgrote en/of grote rassen.

Wil je weten wat het ideale voer voor jouw hond is? Doorloop dan onze brokjeskiezer.