Alles wat hun hartje begeert - CaroCroc

Alles wat hun hartje begeert

Izzy en Beer zijn twee katten met een totaal verschillend karakter. Beer is een harig bolletje vol liefde, toen hij drie dagen oud was is hij op straat gevonden. Izzy daarentegen is een echte raskat, zij komt uit een rijkeluis gezin en is de koningin van het huis. De katten zijn erg verschillend, maar ondanks het verschil kunnen ze samen ook heel lief zijn.

Volg ons op social

4 oktober, dierendag. Ook voor onze katten. Wie maakt zich er meer druk om? De baasjes of de katten? De katten in ieder geval niet, die maken zich niet zo snel druk. Wij, mijn vriend en ik daar in tegen vinden het een leuke dag om onze katten te verwennen met wat extra’s.

Dan te bedenken, wat geef je aan katten die alles al hebben wat hun hartje begeert?  Er staat een mooie krabpaal in huis, ze hebben genoeg speelgoed, krijgen vaak genoeg een snoepje, er liggen zachte mandjes in huis en op zondag is het snack dag en krijgen ze lekker nat voer. Maar toch willen wij de katten graag nog iets geven. Het is ten slotte dierendag.

Vorige jaar kochten we een nieuw spelletje voor ze, zo’n toren waar ze brokjes uit kunnen vissen om op te eten. Vervolgens waren ze het meest blij met de doos, daar hebben ze uren in gezeten. En de toren? De brokjes aten ze liever uit een bakje. Dozen zijn hier in huis sowieso favoriet. Zodra wij een pakketje binnen krijgen en de doos laten staan zit er binnen no time een kat in, ongeacht of de doos al leeg is of niet.

Twee jaar geleden hebben we de katten en zacht mandje gegeven. De eerste tijd hebben ze hier best lekker in gelegen, maar nu kijken ze er niet meer naar om. Ze liggen liever op de bank of bij ons op schoot. Dit vinden wij overigens wel erg gezellig. Maar nu komt dus toch de vraag, wat zullen we ze dit jaar geven?

Zoals ik al zei, de katten hebben alles al wat hun hartje begeert. Extra lekkers leek ons geen goed plan, onze ene kat gedraagt zich namelijk steeds vaker als vegetariër en laat het eten dan staan, zonde dus. We zouden wat dozen kunnen geven, maar dit ziet er voor ons misschien wat gek uit in huis. Misschien weer eens iets met catnip geven? Alhoewel onze katten daar niet heel gevoelig voor zijn.

Ik denk dat de conclusie is, geef je dieren op dierendag wat extra liefde, hier zullen ze toch het meest blij mee zijn.

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.