Een kerstachtig speelparadijs - CaroCroc

Een kerstachtig speelparadijs

Izzy en Beer zijn twee katten met een totaal verschillend karakter. Beer is een harig bolletje vol liefde, toen hij drie dagen oud was is hij op straat gevonden. Izzy daarentegen is een echte raskat, zij komt uit een rijkeluis gezin en is de koningin van het huis. De katten zijn erg verschillend, maar ondanks het verschil kunnen ze samen ook heel lief zijn.

Volg ons op social

Kerst met katten

In december is het weer zo ver. De kerstboom wordt weer gekocht en de ballen worden van zolder gehaald. Ook zetten we her en der een leuk beeldje neer van een kerstman of hangen we nog een vrolijke slinger op. Maar is dit nou eigenlijk wel zo handig met katten in huis? In ons geval is het antwoord nee.

‘Aan de linkerkant van onze boom hangen de takken al naar beneden omdat hij daar elk jaar weer op wilt gaan liggen.’

Om te beginnen, de boom. Deze staat er voor de sier. Maar onze meneer Beer denkt volgens mij dat deze boom voor hem is neerzet als speelgoed en nieuw bedje. Aan de linkerkant van onze boom hangen de takken al naar beneden omdat hij daar elk jaar weer op wilt gaan liggen. We halen hem er wel elke keer uit, maar zodra wij niet thuis zijn geniet hij er volgens mij het meeste van. Ook de ballen vindt hij erg interessant. Deze zijn het leukste om eruit te tikken. Gelukkig zijn wij hierop voorbereid met een boom vol plastic ballen. De fout van glazen ballen kopen met katten in huis maak je namelijk maar een keer.

Izzy vindt vooral de rest van de decoratie in huis erg leuk. Wij hangen vaak een guirlande op over onze boekenkast. Voor je het weet is Izzy hierin te vinden. Niet alleen om erin te spelen, het liefst probeerde ze deze ook op te eten. Even tussen ons, dit is van plastic… Na een aantal keer toespreken laat ze deze wel met rust. Maar dan ontdekt zij de rest van de versiering in huis. Beeldjes waar ze precies tussendoor en overheen wil lopen, lampjes waar ze uren naar kan staren, maar ook spullen die ze van de vensterbank af kan gooien. Zoals ik net al zei, deze fouten maken we niet elk jaar opnieuw. We zetten alles zoveel mogelijk op veilige plekken of ver genoeg van de rand af. Zo blijft ons huis tenminste gezellig gedecoreerd en cat-proof.

Mocht je dus voor het eerste jaar kerst vieren met katten in huis, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Die draakjes die zich katten noemen vinden alle versiering namelijk maar al te leuk en zien het meer als een speelparadijs dan als een gedecoreerd huis.

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.