Lichaamstaal van de hond - CaroCroc

Lichaamstaal van de hond

Het lichaam van jouw hond spreekt boekdelen. De hond communiceert middels zijn oren, staart en lichaamshouding. Wanneer je weet waar je op moet letten kan je de gemoedstoestand van jouw hond leren te herkennen.

Volg ons op social

Spreek de taal van je hond

Honden gebruiken hun hele lichaam om te communiceren. Deze lichaamstaal is in sommige gevallen lastig te begrijpen en wordt dan ook vaak verkeerd geïnterpreteerd. De oren van de hond zijn relatief makkelijk te lezen. Ondanks het scala aan verschillende oren dat we bij honden zien, is de lichaamstaal hetzelfde. Naar voren wijzende oren duiden op oplettendheid en belangstelling. Oren die naar achteren wijzen duiden op onzekerheid. Als de oren naar achteren wijzen en plat liggen is de hond bang. Wanneer de oren van de hond steeds onrustig van stand wisselen voelt hij zich gespannen.

Ook de staart van de hond is een duidelijk communicatiemiddel. Een brede zwabberende kwispel straalt vriendelijkheid en kalmte uit en werkt agressie remmend. Een lage staart betekent dat de hond onderdanig of onzeker is. Deze onzekerheid kan een hond ook uiten door middel van een propeller kwispel waarbij de staart van boven naar beneden draait. Wanneer de staart tussen de achterpoten hangt betekent dit zelfs dat de hond angstig is. Een stijve kwispel (een gespannen staart, die een versnelde, relatief kleine uitslag maakt), betekent dat jouw hond het spannend vindt.

Onderstaande iconen laten je zien hoe een hond verschillende gemoedstoestanden uitdrukt:

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.