Maak jouw eigen flostouw - CaroCroc

Maak jouw eigen flostouw

Maak zelf een flostouw. Een leuke bezigheid waar je het huis niet voor uit hoeft. Speelplezier voor jouw hond gegarandeerd!

Volg ons op social

Doe het zelf

Maak voor jouw hond een stevige flos van oude kleding. Leuk voor jouw hond en een leuke bezigheid in deze bijzondere tijd. Je hoeft hiervoor namelijk het huis niet uit, het enige wat je behalve de kleding nodig hebt is een schaar. Lees snel verder om erachter te komen hoe het werkt!

Stap 1| Ga op zoek naar oude kleding in de kledingkast. Voor kleine honden is het stof van een t-shirts voldoende, voor een grotere hond raden wij aan om kledingstukken met een stevigere stof te zoeken zoals een broek of een combinatie van beide stoffen. In principe heb je genoeg aan één kledingstuk voor het maken van de flos. Als je een flos met meerdere kleuren wilt maken (zoals in het voorbeeld), heb je ook meerdere stoffen nodig.

Stapel kleding materiaal voor flostouw

Stap 2| Start met het inknippen van het stof voor stroken van ongeveer 2 cm breed.

Oranje stof stroken knippen voor flostouw

Stap 3| Vervolgens is het veel stoffen mogelijk om de stroken verder te scheuren. Indien dit niet lukt kan je de stroken ook knippen. Bij de CaroCroc flos is gebruikt gemaakt van 14 stroken met een lengte van ongeveer 40 cm. Wil je een dikkere flos? Gebruik dan meer stroken. Wil je een langere flos? Gebruik dan langere stroken.

Stroken voor flostouw

Stap 4| Voeg alle stroken samen en maak een knoop aan het uiteinde. Zorg dat je deze knoop goed aantrekt.

Knoop stroken voor flostouw

Stap 5| Maak een strakke vlecht van de stroken. Zorg dat je aan het einde nog ruimte over houdt om een knoop te leggen. Deze knoop is namelijk even een gefriemel omdat de flos zo strak gevlochten is. uiteindelijk geeft dit natuurlijk wel het stevigste resultaat!

Vlechten flostouw eindresultaat CaroCroc

Stap 6| Testen maar! Speelplezier gegarandeerd.

Sint bernard test zelfgemaakt flostouw CaroCroc