MeowTalk: praten met jouw kat - CaroCroc

MeowTalk: praten met jouw kat

Wat zou het toch makkelijk zijn als we met honden en katten kunnen praten. Helaas is dat niet mogelijk. Een voormalig Amazon-software maker heeft toch een serieuze poging gedaan om dit waar te maken en ontwikkelde de applicatie MeowTalk.

Volg ons op social

Miauw, mrauw of mieuw. Jouw kat probeert soms flink wat aandacht op te eisen met deze geluiden. Maar wat wil hij nou eigenlijk zeggen? Goed nieuws, dit kunnen we eindelijk achterhalen.

De MeowTalk app is ontwikkeld om miauwgeluiden op te nemen en te vertalen naar een stemming in mensentaal. Stemmingen als ‘voer me’, ‘ik ben boos’ en ‘laat me met rust’ komen voorbij in de app. MeowTalk is een lerende app. Door middel van kunstmatige intelligentie is het voor de app mogelijk om de specifieke miauw van jouw kat te leren, iedere kat heeft namelijk een specifieke miauw voor verschillende behoeften. Wanneer je merkt dat de vertaling niet klopt, kan je dit aangeven. Na verloop van tijd zal de app precies weten wat jouw kat bedoelt. Of het geheel betrouwbaar is weten we niet, maar leuk is het zeker!

De Engelstalige applicatie is te downloaden voor Android en IOS.