Naar de snuffeltuin met Sunny - CaroCroc

Naar de snuffeltuin met Sunny

Australian Labradoodle Sunny heeft de gaafste baan ter wereld! Sunny is namelijk erkend psychosociaal hulphond en haar baasje is sociaalpedagogische hulpverlener. Samen coachen zij kinderen bij weerbaarheidstrajecten. Ze vertellen je graag meer over deze gave baan, Sunny's opleiding en wat ze inhoudelijk nog meer doen binnen hun trajecten.

Volg ons op social

Lieve allemaal, ik moet jullie iets bijzonders vertellen. Weten jullie dat er een ‘speeltuin’ voor honden bestaat?! Ja het is echt waar, gaaf hé!

Deze ‘speeltuin’ voor honden heeft als naam: ‘snuffeltuin’. In een snuffeltuin krijgt de hond de vrijheid om in een natuurlijke omgeving, veilig omheind, fijn rond te scharrelen en te ontdekken. Een snuffeltuin geeft ons als hondjes de perfecte mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. Vorige week heb ik namelijk mogen snuffelen, graven, rennen, spelen en op stokken mogen bijten in de snuffeltuin van E-hondenschool. Deze snuffeltuin ligt in Geldrop (Noord-Brabant) en biedt alle mogelijkheden voor ons als hondjes om even lekker te ontspannen, onze neus te gebruiken en zelfvertrouwen op te doen.

”Een snuffeltuin biedt een fijne en ontspannen mogelijkheid tot loslopen en ontdekken zowel voor de honden als voor de begeleiders.”

In de Snuffeltuin van E-hondenschool staan verschillende obstakels waar ik op of in ben geklommen. Daarnaast ruikt het er ook erg lekker omdat er diverse kruiden en planten gepland zijn. Ook liggen er verschillende edelstenen verstopt zodat de begeleiders van de honden kunnen zien tot welke edelsteen je hond zich aangetrokken voelt. Ben jij niet zo van de edelstenen? Geen probleem! Bij Marloes kun je ook vragen of er snoepjes worden verstopt door de tuin zodat het voor je hond een groot feest is!

Het was echt top! Letterlijk een speeltuin voor honden! Ik moet wel zeggen na een uurtje in de snuffeltuin te zijn geweest, is het wel fijn dat ik thuis even kon slapen om alle prikkels te verwerken. Een snuffeltuin biedt een fijne en ontspannen mogelijkheid tot loslopen en ontdekken zowel voor de honden als voor de begeleiders. In de tuin staan namelijk diverse zithoekjes waar je met een thee of koffie kunt genieten van de speeltuin voor je hond.

Lijkt het jou leuk om in het kader van, plezier met je huisdier, eens langs te gaan bij de snuffeltuin van E-hondenschool? Neem dan een kijkje op https://www.e-hondenschool.nl/de-snuffeltuin/

Benoem in jullie reservering de kortingscode SUNNY10 waarmee je 10% korting krijgt op jullie bezoek. Geniet van het mooie weer en tot de volgende keer!

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.