Ontlasting; van pup tot senior - CaroCroc

Ontlasting; van pup tot senior

Is het normaal dat mijn pup zo veel poept? Hoeveel poept een hond gemiddeld? Of verandert er iets aan de ontlasting van mijn ouder wordende hond? Wij geven je antwoord op deze vragen.

Volg ons op social

Het is verstandig om te ontlasting van jouw hond regelmatig te controleren. Hondenpoep zegt namelijk veel over de gezondheid van de hond. Controleer de drol op kleur, bloedsporen, geur en hardheid. In sommige gevallen of levensfases heeft een hond een grotere kans op afwijkende ontlasting. Je leest hier hoe dat precies komt.

Puppy

Laten we bij het begin beginnen. Je krijgt een pup in huis! Klein, ontzettend schattig en nog volop in ontwikkeling. Dit geldt ook voor het spijsverteringskanaal van jouw jonge hond. Het spijsverteringskanaal van een puppy is nog volop in ontwikkeling, waardoor het voedsel nog niet zo goed wordt verteert als bij volwassen honden. Puppy’s eten in verhouding vaak meer dan volwassen honden. Dit zorgt ervoor dat een pup vaak relatief veel ontlasting heeft.

Het is dan ook extra belangrijk om jouw viervoeter tijdens deze periode het juiste voer te geven. Door te kiezen voor het juiste puppy voer worden de darmen optimaal ondersteunt. De combinatie van goede kwaliteit brokken en het voeren van de aanbevolen hoeveelheid wordt de groei en het spijsverteringskanaal optimaal ondersteunt.

Volwassen

Na 10 maanden, 12 maanden of 15 maanden is jouw hond, afhankelijk van het ras, volwassen. Dit betekent dat het spijsverteringskanaal net als de hond zelf, een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het is daarom tijd om een volwassen brok te geven. Wanneer jouw volwassen hond volwassen brokken eet zal hij gemiddeld 2 keer per dag poepen. Ben jij benieuwd welke ingrediënten invloed hebben op de ontlasting? Dit lees je hier.

Honden van zeer grote rassen zijn een uitzondering wat betreft ontlasting. Grote hondenrassen hebben vaak meer last met het verteren van voedsel. De spijsverteringscapaciteit van grote honden is namelijk een stuk kleiner. Bij een kleine hond bedraagt het verteringsstelsel 7% van het lichaamsgewicht, bij grote honden is dat slechts 2,7%. Je kan je voorstellen dat het verteren van voedsel hierdoor langer duurt. Het is daarom extra belangrijk om kwalitatief goede brokken te voeren met goed verteerbare ingrediënten.

Senior

Vanaf 8 jaar mag je jouw viervoeter een echte senior noemen. Tijdens de overgang van de volwassen fase naar de senior fase blijft het spijsverteringskanaal en de ontlasting vrijwel gelijk. Vanwege ouderdom kunnen zich natuurlijk altijd gevoeligheden voordoen. CaroCroc Senior Sensitive bevat daarom licht verteerbare ingrediënten en ondersteunt bovendien de weerstand.

Ben jij benieuwd naar het proces dat voedsel doormaakt voordat het ontlasting is? Dit lees je hier.