Onze boerderijkatten - CaroCroc

Onze boerderijkatten

Beagles Boogie en Parker leven samen met 2 hoogbejaarde ganzen, 2 varkentjes, een pauwhen, een stokoude pony en 8 wilde katten. Twee van de wilde katten zijn kittens en ontzettend tam, Boogie is helemaal geobsedeerd met hem. Zoë neemt je mee in het leven van Boogie, Parker en de beestenboel.

Volg ons op social

Onze 10 schuchtere katten zijn boerderijkatjes. Hoewel ik de enige ben die ze kan aanhalen is er veel interactie tussen de katten en de Beagles. Hoe schuw ze ook zijn, ze zoeken de honden vaak juist op. In de ochtend staan er minstens 5 katten bij de achterdeur om ons te begroeten.

Pixie en Panda zijn de tamste van de katten en wonen in onze tuinkas. Sheba komt vaak bij ze logeren, maar wel alleen bij slecht weer. Ze woont namelijk in een bosje, zo’n 200 meter van ons huis af. Zodra ik met de honden langs Sheba’s bosje loop begint ze te miauwen en springt ze over de sloot naar ons toe. Meestal haakt ze dan aan en loopt ze helemaal met ons mee.

Sheba is gek op Boogie en vindt het heerlijk om haar kopstootjes te geven. Boogie vindt dit prima. Buiten, aan de lijn, laat Boogie echt alles toe en vind het nog fijn ook, maar wanneer ze buiten los is gaat ze vaak als een speer achter de katten aan. Dat oerinstinct kan ze blijkbaar niet negeren. Zolang de katten stil blijven staan is er niets aan de hand want dan weet Boogie ook niet meer wat ze er mee aan moet. Het spelletje is dus snel voorbij.

Parker vindt de katten prima op een afstand maar ze vindt het niet zo prettig wanneer ze met haar willen kroelen. Panda volgt Parker door de hele tuin, maar krijgt helaas geen aandacht. Samen een tuinkussen delen laat Parker wel toe, dat is minder eng.

Tijgertje en dochter Pansy wonen in onze oude schuur. Zij zijn echt wild. Ze komen niet eens eten wanneer ik nog in de kas sta. Zij hebben niet zoveel interactie met de honden. Charlie en Max zien wij niet zoveel, dat zijn de enige mannetjes van de familie. Het is altijd geruststellend als ze weer eens een keer komen eten. Max vindt het, net als Sheba gezellig om met de honden mee te wandelen.

Dan hebben we nog Doris en O-Ren Ishii. Allebei lieverds, de één tenger en de ander lekker mollig. Ze zijn altijd wel in de buurt. In de zomer woont O-Ren Ishii in het maïsveld maar is meermaals per dag bij ons in de tuin te vinden. Haar moeder Poestie, oma van 6 van de katten en moeder van 3, komt dan meestal mee.

Het is bij ons dus niet zoals het spreekwoord zegt ‘leven als kat en hond’…

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.