Overstappen van kitten- op volwassen voer - CaroCroc

Overstappen van kitten- op volwassen voer

Iedere levensfase van jouw kat zorgt voor een andere behoefte aan energie. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voer voor je kat kiest. Wij vertellen je hoe je overstapt van CaroCroc kitten naar volwassen voer.

Volg ons op social

CaroCroc Kitten

Jouw kitten ontwikkelt zicht volop in het eerste jaar. In deze levensfase speelt voer dan ook een cruciale rol voor een gezond en vitaal kattenleven. Omdat het beenderstelsel, tanden, spieren en het verteringsstelsel van jouw kitten in het eerste jaar gevormd worden heeft jouw kitten een hogere energiebehoefte. CaroCroc Kitten bevat daarom een hoog eiwit- en vetgehalte (33% eiwit, 19% vet). Na het eerste levensjaar, wanneer jouw kitten volgroeid is, heeft het weer een andere behoefte als het op voer aan komt. Geef daarom CaroCroc Kitten aan jouw kitten tot en met 12 maanden. Stap daarna over naar CaroCroc volwassen voer.

Volwassen voer

Volwassen voer van CaroCroc is wederom afgestemd op de energiebehoefte van jouw kat. Zo kent iedere soort CaroCroc brok een uniek eiwit- en vetgehalte. Leeft jouw kat binnenshuis? Dan is CaroCroc Indoor (29% eiwit, 14% vet) misschien wat voor jouw kat! Omdat jouw binnenkat minder beweegt dan een kat die de hele dag buiten de deur op avontuur is, heeft jouw kat namelijk een lagere energiebehoefte. Voor alle fijnproevers én volwassen buitenkatten hebben wij ook CaroCroc brokken in verschillende smaken: With ChickenWith Lamb With Fish of 3-Mix. Heerlijk van eigen Hollandse bodem.

Overstappen doe je zo

Wanneer jouw kitten een leeftijd van 12 maanden heeft bereikt is het dus tijd om over te stappen op een volwassen brok! Voor veel katten is het mogelijk in één keer over te stappen op volwassen voer. Heeft jouw kat gevoelige maag- en darmen of wil je jouw kat eerst laten wennen aan zijn nieuwe brok? Dan adviseren wij je om dit stapsgewijs uit te voeren, zodat je kat rustig kan wennen aan het nieuwe voer en de overstap soepel verloopt. Hoe je dit kan aanpakken zie je in onderstaand schema.

 

Dag 1 en 2
25% Volwassen voer – 75% Kitten voer

 

Dag 3 en 4
50% Volwassen voer – 50% Kitten voer

 

Dag 5 en 6
75% Volwassen voer – 25% Kitten voer

 

Dag 7
100% Volwassen voer