Overstappen van puppy- op volwassen voer - CaroCroc

Overstappen van puppy- op volwassen voer

Iedere levensfase van jouw hond zorgt voor een andere behoefte aan energie. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voer voor je hond kiest. Wij vertellen je hoe je overstapt van CaroCroc puppy naar volwassen voer.

Volg ons op social

CaroCroc Puppy

Jouw puppy ontwikkelt zicht volop in het eerste jaar. In deze levensfase speelt voer dan ook een cruciale rol voor een gezond en vitaal hondenleven. Omdat het beenderstelsel, tanden, spieren en het verteringsstelsel van jouw puppy in het eerste jaar gevormd worden heeft jouw puppy een hogere energiebehoefte. CaroCroc Puppy en CaroCroc Puppy Large bevatten daarom een hoger eiwit- en vetgehalte. Wanneer jouw puppy volgroeid is, zal de energiebehoefte van jouw puppy minder worden. Voor kleine rassen is dit na 10 maanden, bij middelgrote rassen na 12 maanden en bij grote rassen na 15 maanden. Het is belangrijk om het voer op dat moment opnieuw af stemmen op de levensfase en energiebehoefte. Tijd dus om over te stappen naar een volwassen voer!

Volwassen voer

Volwassen voer bevat een lager eiwit- en vetgehalte dan CaroCroc Puppy (Large), precies afgestemd op de energiebehoefte van jouw volwassen hond. Zo kent iedere soort CaroCroc brok een uniek eiwit- en vetgehalte. Bij CaroCroc hond kennen wij twee verschillende productlijnen volwassen voer. Heerlijk van eigen Hollandse bodem.

CaroCroc Premium
De brokken uit het CaroCroc Premium assortiment kennen ieder een uniek eiwit- en vetgehalte en zijn afgestemd op de energiebehoefte van jouw hond.

CaroCroc Speciale aandacht
De CaroCroc Special aandacht producten zijn speciaal ontwikkeld om jouw viervoeter de extra aandacht te geven die nodig is om specifieke gevoeligheden aan te pakken (bijvoorbeeld huid en darmen).

Benieuwd welke brok bij jouw hond past? Kom er gemakkelijk en snel achter met onze brokjeskiezer.

Overstappen doe je zo

Wanneer jouw puppy zijn volwassen leeftijd heeft bereikt is het dus tijd om over te stappen op een volwassen brok! Voor sommige honden is het mogelijk om in één keer over te stappen op de volwassen brok. Heeft jouw hond gevoelige maag- en darmen of wil je jouw hond eerst laten wennen aan zijn nieuwe brok? Dan adviseren wij je om dit stapsgewijs uit te voeren, zodat je hond rustig kan wennen aan het nieuwe voer en de overstap soepel verloopt. Hoe je dit kan aanpakken zie je hieronder in het schema.

 

Dag 1 en 2
25% Volwassen voer – 75% Puppy voer

 

Dag 3 en 4
50% Volwassen voer – 50% Puppy voer

 

Dag 5 en 6
75% Volwassen voer – 25% Puppy voer

 

Dag 7
100% Volwassen voer