Help! Mijn puppy heeft diarree - CaroCroc

Diarree bij een puppy: oorzaken, tips en voeding

Heeft je puppy last van diarree? Dat is heel vervelend, maar geen paniek. Het komt regelmatig voor bij pups en is gelukkig niet meteen foute boel. Wat zijn de oorzaken van diarree puppy? Hoe kun je het verhelpen? En welke voeding is het beste voor je kleine viervoeter? Lees snel verder.

Volg ons op social

Oorzaken van diarree bij een puppy

Diarree bij een puppy kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn parasieten zoals Giardia vaak de oorzaak. Ontworm je pup daarom regelmatig. Ook kwalitatief slecht voer is een veelvoorkomende oorzaak. Chemische geur-, kleur- en smaakstoffen hebben een negatief effect op de stoelgang van je pup. Kies daarom vanaf het eerste levensjaar voor kwalitatief goed voer. Heb je je hondje pas net in huis? Dan kan hij last hebben van stress. Je kleine frummeltje moet immers wennen aan zijn nieuwe leefomgeving en baasjes. De stress veroorzaakt dat er bepaalde hormonen vrijkomen die resulteren in dunne ontlasting. Daarnaast krijgt een puppy soms last van diarree tijdens het tanden wisselen.

Andere oorzaken van diarree bij een puppy zijn:

  • Virussen of infecties
  • Iets verkeerds gegeten
  • Verandering van voer
  • Voedselovergevoeligheid

Mijn puppy heeft diarree. En nu?

Pups zijn klein en nog volop in ontwikkeling. Hierdoor zijn ze gevoeliger dan volwassen honden. De weerstand is nog niet helemaal opgebouwd en het kleine lijfje raakt sneller van slag. Heeft je puppy last van diarree? Zolang hij speels en alert is, voldoende blijft eten en drinken en niet braakt, is er vaak geen reden om je zorgen te maken. Meestal gaat het vanzelf weer over. Houd het wel goed in de gaten en raadpleeg de dierenarts als het niet snel weggaat of als het gedrag van je hondje verandert.

Tips als je puppy diarree heeft

Zoals we al vertelden gaat diarree bij een puppy gaat meestal vanzelf weer over. Wel kun je je trouwe vriend een handje helpen met deze tips.

  • Laat je puppy vaker uit (en ruim de ontlasting goed op!).
  • Geef je hond licht verteerbaar voer. Doe dit meerdere keren per dag in kleine porties.
  • Zorg dat je hondje voldoende drinkt. Zo voorkom je uitdroging.
  • Laat je hond niet vasten. Dit is in de meeste gevallen niet aan te raden.
  • Zorg dat je pup op tijd zijn vaccinaties en ontwormingskuren krijgt.
  • Heeft je puppy (heftige) diarree en moet hij overgeven? Of is hij lusteloos? Breng dan altijd een bezoekje aan de dierenarts.

Diarree bij je puppy en voeding

Goed voer is van groot belang voor een pup. Jonge honden hebben een nog onvolgroeid spijsverteringskanaal. Hierdoor hebben ze een gevoelige spijsvertering en sneller last van dunne ontlasting. De darmen van je puppy moeten daarom zorgvuldig behandeld worden. Zorg er altijd voor dat jouw kleine vriend voer krijgt dat speciaal geschikt is voor pups.

CaroCroc Puppy ondersteunt de darmen optimaal. Dit voer bevat alles wat je pup nodig heeft voor een goede en gezonde groei en ontwikkeling. De brokken ondersteunen een optimale darmflora en bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Een stevige basis voor een gezond en vitaal hondenleven.

Meer weten over diarree bij een puppy?

In de meeste gevallen hoef je je geen zorgen te maken als je puppy last heeft van diarree. Bij twijfel kun je altijd de dierenarts raadplegen. Heb je nog vragen over diarree bij een puppy? Of wil je meer weten over ons voer? Wij helpen je graag. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.