Sporten met je hond - CaroCroc

Alles wat je moet weten over sporten met je hond

Samen met je hond is alles leuker. Wat houdt je dus tegen om lekker samen te gaan sporten? Sporten versterkt de band die je met je hond hebt. Bovendien zorgt het ervoor dat jouw trouwe viervoeter slank, fit en gezond blijft én dat hij zijn energie kwijt kan. Benieuwd hoe je sporten met je hond inbouwt in je dagelijkse routine? Of wil je weten welke speciale hondensporten er zijn? Wij vertellen je er alles over. Lees snel verder.

Volg ons op social

Sporten en bewegen met honden

Natuurlijk neem je jouw hond elke dag mee voor een rondje wandelen in het park of door de wijk. Maar een actieve en energieke hond heeft vaak meer beweging nodig. Gelukkig zijn verschillende sporten die je samen met je hond kunt doen. Even praktisch: het kost je niet eens extra tijd. Laat jouw hond onderdeel uitmaken van je eigen trainingsmoment. Bijvoorbeeld op de volgende manieren.

Joggen

Heb je een Jack Russel,  Border Collie, Golden Retriever, Labrador of Labradoodle? En ga je regelmatig een rondje joggen? Neem je hond dan gerust mee tijdens het sporten. Deze hondenrassen kunnen het hardlopen namelijk gemakkelijk aan. En vind je joggen stiekem een beetje saai? Wedden dat jij het langer volhoudt als jouw huisdier vrolijk met je meedraaft.

Het enige waar je op moet letten is dat honden niet kunnen zweten. Kies dus een koel moment van de dag uit om te gaan joggen. Blijft je hond achter? Stop dan meteen met rennen. Zo blijft het sporten leuk voor jou én voor je hond.

Zwemmen

Zwemmen is de perfecte sport om samen met je hond te doen. Zeker als je aan zee of dicht bij een ander watertje woont. Veel honden zijn echte waterratten. En ook voor je pup is een frisse duik heerlijk. Zodra je puppy al zijn inentingen heeft gehad, mag je hem laten al wennen aan het water.

Veel honden zijn echte waterratten. Zwemmen is een uitstekende manier om de spieren op te bouwen én dat zonder dat de gewrichten worden belast. Dit maakt het een ideaal trainingsmoment voor zowel jonge honden als oudere honden met gewrichtsproblemen.

Apporteren

Ook apporteren is goed in te bouwen in je dagelijkse trainingsschema. Doe je bijvoorbeeld halverwege je hardlooprondje rek- en strekoefeningen? Gooi dan ondertussen een bal die je hond weer naar je terugbrengt. Een leuk spel waarmee je meteen de gehoorzaamheid van je hond traint.

Fietsen

Ga je liever fietsen? Dan kan jouw actieve, volwassen hond misschien wel gewoon mee. Laat je hond rustig wennen en leer hem eerst om naast de fiets mee te lopen. Gaat dat eenmaal goed? Dan kun je voorzichtig iets sneller gaan en zo de conditie van je hond opbouwen. Denk eventueel ook aan een fietsbeugel. Zo rent je hond veilig met je mee en kun jij beide handen aan het stuur houden.

Heb je een kortsnuitig hondje of een miniras? Dan kost meerennen vaak te veel inspanning. Neem je hondje in dat geval mee óp de fiets in plaats van naast de fiets. Even gezellig en fijner voor je pluizenbol.

Sport en spel speciaal voor honden

Daarnaast zijn er verschillende sporten en spellen die speciaal voor honden ontwikkeld zijn en waar zelfs wedstrijden in gehouden worden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We zetten een drietal hondensporten op een rijtje.

Canicross

Bevalt het joggen met je hond goed? Ga dan een stapje verder met canicross. Canicross is een vorm van offroad harlopen. Je hond rent voorop, jij erachteraan. En jullie zitten aan elkaar vast met een elastische lijn. Doordat je hond vooruit rent, trekt hij jou mee en behaal je hogere snelheden dan normaal.

Sport voor behendige honden: agility

Agility wordt ook wel behendigheid genoemd en is dus dé sport voor behendige, leergierige honden. Bij deze sport legt je hond zo snel mogelijk een hindernisparcours af. Rennen door tunnels, springen over hordes, slalommen om obstakels… alles komt voorbij.

Bij agility vorm je echt een team met je hond. Jij geeft de commando’s, je hond volgt ze zo goed mogelijk op. Met deze sport train je bovendien de gehoorzaamheid van je hond én versterk je jullie band.

Dog frisbee

Frisbeeën met je hond! Zorg wel voor een hondvriendelijke frisbee, zodat het gebit niet beschadigd raakt. Jij gooit de frisbee, je hond vangt hem uit de lucht. Hebben jullie de basics onder de knie? Dan biedt deze sport ruim honderd worpen en drie verschillende disciplines waarop je je hond kan trainen.

Sporten met je hond? Zorg voor de juiste voeding

Ben je van plan om (meer) te gaan sporten met je hond? Dan is het belangrijk om je hond de juiste brokken te geven. Zo heeft hij altijd de hoeveelheid energie die hij nodig heeft om flink te bewegen. Onze CaroCroc Energy hondenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor de energieke viervoeter die meer dan 3 uur per dag intensief beweegt. Deze brokken hebben een hoog vet- en eiwitgehalte, waardoor jouw hond in topconditie blijft.

Wil je meer weten over de juiste voeding voor jouw hond? Neem gerust even contact met ons op. Of kom langs bij een van onze verkooppunten.