Thuiswerken met jouw hond - CaroCroc

Thuiswerken met jouw hond

Voor velen van ons is vanuit huis werken momenteel de realiteit. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij en jouw viervoeter een goed ritme houden zonder al te veel afleiding?

Volg ons op social

Momenteel bevinden we ons in een lastige periode, wij snappen dat dit enorm vervelend is. Niet iedereen heeft de mogelijkheid heeft om thuis te werken in deze periode. Toch is vanuit huis werken momenteel voor velen van ons de realiteit. Om er samen het beste van te maken hebben wij enkele tips om thuis te werken met jouw hond, indien dit mogelijk is. Want hoe zorg je ervoor dat jij en jouw viervoeter een goed ritme houden zonder al te veel afleiding?

Zorg voor ritme

Het is voor jouw hond belangrijk om een duidelijk ritme aan te brengen in het thuiswerken. Begin de dag daarom met een grote wandeling, hierdoor zal jouw hond voldaan en dus tevreden zijn. Bovendien zal deze frisse lucht jou stimuleren om geconcentreerd aan het werk te kunnen gaan. Na de wandeling is het voor de hond tijd voor een heerlijk CaroCroc ontbijt.

Voor de middagpauze geldt hetzelfde: ga lekker naar buiten! Omdat je in de ochtend al een grote ronde hebt gewandeld is het nu mogelijk om het rondje iets kleiner te houden zodat het in de pauze past. Voor beiden is het toch fijn om weer in beweging te zijn.

Een optimale concentratie

De meest ideale situatie voor de beste concentratie is uiteraard om boven of in een aparte ruimte te werken. Natuurlijk snappen wij dat niet iedereen deze mogelijkheid heeft, zeker niet wanneer je binnen het gezin niet de enige bent die thuis moet werken.

Wanneer jouw hond in jouw directe omgeving is, zal je er voor een optimale concentratie voor moeten zorgen dat jouw hond zich alleen kan vermaken. Houdt hem daarom tussendoor bezig met intelligentie- en of bezigheidsspeeltjes zoals een snuffelmat of een flostouwOok door middel van een lekker kauwbotje of door jouw viervoeter heerlijk in de tuin laten ravotten zal jij minder snel afgeleid zijn door jouw hond.

De meeste mensen die op een computer werken hebben soms een productiviteitsdip, zeker als je thuis aan het werk bent. Gebruik deze tijd voor een korte training met jouw hond, een 5 minuten training. Leer jouw hond een nieuw trucje zoals ‘high five’ of start met een gehoorzaamheidstraining door na het geven van het commando ‘blijf’ een lekker stukje CaroCroc worst met kip voor de hond te leggen. Zodra je ‘ja’ zegt mag hij het lekker oppeuzelen. Wissel de oefeningen regelmatig af.

Stel je bureauspullen veilig

Deze tip is vooral van toepassing op baasjes van jonge honden. Let erop dat de hond niet op gevaarlijke onderdelen van jouw bureau kan bijten. Denk hierbij aan kabels van jouw laptopoplader, PC, muis of toetsenbord. Maak duidelijk dat het bureau verboden terrein is en werk de kabels netjes weg met kabelbescherming. Blijf ook alert zodat je spullen zoals pennen niet laat vallen.