Thuiswerken met jouw kat - CaroCroc

Thuiswerken met jouw kat

Vanuit huis werken is momenteel voor velen van ons de realiteit. Maar hoe zorg je er voor dat jij en jouw kat een goed ritme houden, zonder al te veel afleiding?

Volg ons op social

Momenteel bevinden we ons in een lastige periode, wij snappen dat dit enorm vervelend is. Niet iedereen heeft de mogelijkheid heeft om thuis te werken in deze periode. Toch is vanuit huis werken momenteel voor velen van ons de realiteit. Om er samen het beste van te maken hebben wij enkele tips om thuis te werken met jouw kat indien dit mogelijk is. Want hoe zorg je ervoor dat jij en jouw kat een goed ritme houden, zonder al te veel afleiding voor jou?

Zorg voor ritme

Het is voor jou en jouw kat belangrijk om een duidelijk ritme aan te brengen in het thuiswerken. Begin de dag daarom met knuffels en aandacht, hierdoor zal jouw kat voldaan en dus tevreden zijn. Na deze start van de dag is het voor de kat tijd voor een heerlijk CaroCroc ontbijt.

Heb je een buiten kat? Laat hem dan lekker naar buiten met dit fijne weer. Heb jij een kat die niet naar buiten kan of wil? Dan is het van belang om duidelijk aan te geven of de kat wel of niet op het bureau mag komen nu jij aan het werk gaat. Indien jouw kat op het bureau mag, is het aan te raden een eigen plekje te maken door een mandje op het bureau te zetten. Hierdoor zal jij minder vaak oncomfortabel aan je bureau zitten met een kat op je schouder of schoot. Vergeet niet tussentijds een aai over zijn bol te geven.

Voor de middagpauze geldt hetzelfde: geef jouw kat lekker wat aandacht! Pak een brokjesbalpom pomballetje of plumeau en laat je kat lekker spelen.

 

Een optimale concentratie

De brokjesbal of snuffelmat werken uitstekend als bezigheidsspeelgoed voor een binnen (of buiten) kat wanneer je geconcentreerd moet werken. Katten die naar buiten mogen kan je op deze momenten natuurlijk ook lekker een frisse neus laten halen.

De meeste mensen die op een computer werken hebben soms een productiviteitsdip, zeker als je thuis aan het werk bent. Gebruik deze tijd om te knuffelen of spelen met jouw kat, een 5 minuten knuffelpauze.

 

Chaos op het bureau

Deze tip is vooral van toepassing op baasjes van ondeugende katten. Zorg ervoor dat je belangrijke documenten regelmatig op slaat, voor je het weet kan er ineens een kattenpoot op het toetsenbord staat (als je even weg bent).

Het vangen van pennen en computermuizen kan je het beste bekijken met wat humor. Alles op het bureau is namelijk spannend. Pas op met belangrijke papieren, koppen koffie en eten, voor je het weet ligt alles onder.

Let erop dat de kat niet op gevaarlijke onderdelen van jouw bureau kan bijten. Denk hierbij aan kabels van jouw laptopoplader, PC, muis of toetsenbord. Werk de kabels netjes weg met kabelbescherming als dat mogelijk is.