Op vakantie met je hond in Nederland - CaroCroc

Op vakantie met je hond in Nederland

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk je trouwe viervoeter niet achterlaten tijdens de vakantie. Logisch. Wij geven je handige tips voor een fantastische reis.

Volg ons op social

Nederland is een prachtig vakantieland. Van mooie stranden tot groene bossen, ons kikkerlandje biedt oneindig veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie met je harige metgezel. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij en je hond een geweldige tijd hebben tijdens jullie vakantie in Nederland.

1. Een hondvriendelijke accommodatie vinden

First things first: de accommodatie. Er zijn in Nederland heel veel hotels, vakantieparken, campings en zelfs Airbnb-verhuurders die honden met liefde verwelkomen. Besluit je dus om op vakantie te gaan met je hond in Nederland? Check dan vooraf of huisdieren zijn toegestaan en of er eventuele beperkingen of extra kosten van toepassing zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk!

2. Verken natuurgebieden en hondvriendelijke stranden

Hoe fijn is het om tijdens je vakantie in Nederland eens lekker uit te waaien? Ons land staat bekend om haar prachtige natuur en uitgestrekte landschappen. Mogelijkheden alom. Onze tip: maak gebruik van hondvriendelijke wandel- en fietspaden. Bezoek nationale parken en geniet samen met je hond van een lange wandeling door de natuur.

Is het tijd voor een verfrissende duik? Dan kan je hond zijn geluk niet op! In Nederland vind je namelijk ontzettend veel leuke zwemplekken. Denk aan de Ut Poeleke in Oeffelt, het Erkemederstrand in Zeewolde of Landgoed Groenendaal in Heemstede.

3. Hou rekening met de veiligheid van je hond tijdens de vakantie in Nederland

Veiligheid voorop. Dat geldt óók voor je hond. Lijn je hond altijd aan op plaatsen waar dit verplicht is en hou ‘m altijd goed in de gaten. Ook handig: gebruik een hondenriem met reflecterende strips voor tijdens avondwandelingen en geef je viervoeter een halsband met ID-tag waar jouw contactgegevens op staan.

4. Bescherm je hond tegen insecten en parasieten

In de zomer liggen insecten en parasieten op de loer. En die kunnen voor heel wat ongemakken zorgen. Let goed op:

  • Bijen en insecten: uit enthousiasme wil een hond nog weleens spelen met deze kleine beestjes. Maar zodra ze prikken kan dit een allergische reactie veroorzaken.
  • Kikkers en padden: zij hebben een klein beetje gif in hun huid. Voorkom dat je hond een lik uitdeelt aan deze beestjes.
  • Vlooien: controleer de vacht regelmatig en onderneem direct stappen als je ze vindt.
  • Teken: als je dan toch bezig bent, let dan ook op teken. Zodra je er eentje vindt, verwijder je deze met een tekenpincet.
  • Wormen: lint- en spoelwormen komen regelmatig voor bij honden. De beste remedie: regelmatig ontwormen. Dus ook op vakantie in Nederland.

5. Plan leuke vakantieactiviteiten met je hond

Een vakantie met je hond draait niet alleen om wandelen en verkennen, maar ook om quality time doorbrengen samen. Neem speelgoed mee dat geschikt is voor buitenactiviteiten. Denk aan een frisbee of bal. Plezier gegarandeerd.

Vergeet ook niet om af en toe te stoppen bij hondvriendelijke cafés of restaurants waar je geniet van een hapje of drankje op het terras terwijl je hond naast je ontspant. Wist je trouwens dat er een superleuk hondencafé is in Nederland? Jij en je viervoeter zijn er van harte welkom. Wanneer je in de buurt bent van Amsterdam, is deze plek zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

6. Geef je hond voldoende rust, hydratatie en snacks

Net als jij heeft je hond af en toe behoefte aan rust, verfrissing en een snack. Neem dus voldoende water en snacks – zoals een lekkere worst met kip of lam – mee tijdens uitstapjes. Ook een draagbaar hondenbed of deken is een aanrader. Zodat je hond na een lange dag vol avontuur lekker uit kan rusten.

7. Hou het hoofd (van je hond) koel

Het is belangrijk om je hond goed in de gaten te houden op zomerse dagen. Ook tijdens de vakantie in Nederland ligt oververhitting op de loer. Wanneer je hond veel hijgt, warm aanvoelt en zwak overkomt is de kans groot dat hij last heeft van de hitte. In ons blog ‘Je hond afkoelen tijdens hitte’ geven we je een aantal handige tips.

8. Respecteer de regels en normen voor honden

Als verantwoordelijke hondenbezitter is het belangrijk om de regels en normen voor honden in Nederland te respecteren. Denk aan het opruimen de ontlasting van je hond en het naleven van eventuele aanwijzingen met betrekking tot hondenbeleid op openbare plaatsen. Door je aan deze regels te houden, draag je bij aan een positieve ervaring voor zowel jou, je hond als andere vakantiegangers.

Plezier op vakantie in Nederland met je hond

Een vakantie met je hond in Nederland biedt de perfecte gelegenheid om samen onvergetelijke herinneringen te creëren. Met de juiste voorbereiding, planning en aandacht voor de behoeften van je hond, wordt de vakantie in Nederland een waar avontuur. Geniet van de prachtige natuur, de bruisende steden en de warme gastvrijheid die Nederland te bieden heeft. Alles terwijl je samen met je trouwe metgezel op ontdekking gaat.