De beste voeding voor een gesteriliseerde hond - CaroCroc

De beste voeding voor een gesteriliseerde hond

Volg ons op social

Wordt je hond gesteriliseerd? Het begin van een nieuwe levenswijze breekt aan. Een sterilisatie heeft namelijk gevolgen voor het gedrag én lichaam van je viervoeter. We vertellen je alles over de beste voeding voor een gesteriliseerde hond. Lees je mee?

Het gedrag van een hond na de sterilisatie

Een sterilisatie zorgt ervoor dat je hond zich niet meer voort kan planten. Dat is duidelijk. Ongewenste pups? No way. Een sterilisatie kent echter méér voordelen. Zo neemt ongewenst gedrag vaak af. Denk aan markeren met urine of weglopen. Ook zijn er verschillende gezondheidsvoordelen, zoals een verlaagde kans op baarmoederontsteking. Maar er zijn ook nadelen.

Overgewicht van een gesteriliseerde hond

Gesteriliseerde honden zijn gevoelig voor overgewicht. Vooral teefjes neigen naar obesitas, maar ook reuen hebben vaker last van overtollig vet. Hoe dat komt? Na een sterilisatie neemt het hongergevoel duidelijk toe, terwijl het energiepijl juist daalt. Dit vormt een risico voor gewichtstoename.

Hoe voorkom je overgewicht na een sterilisatie?

Er zijn verschillende manieren om in te spelen op de lagere energiebehoefte van je hond. Allereerst: beweging! Dagelijks bewegen is een goede manier om een optimaal gewicht te behouden. Geef je hond daarnaast minder én gezonde tussendoortjes. Onze CaroCroc worsten zijn een perfecte keuze.

Ook aanpassingen in het eetpatroon of andere voeding zijn uitstekende manieren om overgewicht te voorkomen. Op deze manieren gaan we wat dieper in.

Hoeveel voer mag een gesteriliseerde hond?

Om overgewicht van je hond te voorkomen, zijn aanpassingen in het eetpatroon een goede oplossing. Er zijn een aantal manieren om dat te doen.

  1. Voer op maat. Het is belangrijk dat hondenvoer is afgestemd op de specifieke energiebehoefte van je hond. Welke brok het beste bij je pluizenbol past? Onze brokjeskiezer helpt je verder.
  2. Portiecontrole. Heb je de perfecte brok gevonden? Mooi. Het volgende aandachtspunt: de porties. Let hierbij op het aantal calorieën. Kijk op de verpakking en geef na de sterilisatie nét wat minder.

Voeding voor een gesteriliseerde hond

Aanpassingen in het eetpatroon van je gesteriliseerde hond zijn verstandig. Goed afgestemde voeding is echter nog beter. De beste voeding voor een gesteriliseerde hond? CaroCroc Low Energy. Hét ideale droogvoer voor gesteriliseerde honden met relatief weinig lichamelijke inspanning. Deze hondenbrokken zijn precies afgestemd op de verlaagde energiebehoefte van je hond. Het resultaat? Minder risico op gewichtstoename en uitstekende portiecontrole. 100% natuurlijk; 110% smulplezier.

Wij staan voor je klaar

Op zoek naar de beste hondenbrokken voor je gesteriliseerde hond? Dan ben je bij CaroCroc aan het juiste adres. Breng snel een bezoekje aan één van onze verkooppunten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.