Ervaringsverhaal: 'Hoe Yuki weer ging stralen' - CaroCroc

Ervaringsverhaal: ‘Hoe Yuki weer ging stralen’

Als je een hond of kat hebt, kun je vast beamen dat jouw viervoeter een erg belangrijk onderdeel is van jouw leven. Je wilt niets liever dan dat jouw maatje gelukkig en gezond is. Een tegenslag gaat je dan ook aan het hart. Sandra (53) ervaarde dit. Maar dankzij een switch naar het juiste voer zag ze haar hond weer helemaal opbloeien!

Volg ons op social

Gezelschapsdier

Al haar hele leven wordt Sandra omringd door een gezellige beestenboel. Waar ze vroeger graag meehielp met de kippen en in de moestuin, was er ook altijd een rondspringende hond waar ze de grootste lol mee maakte. Want wees nou eerlijk: wat een leuk en trouw gezelschap is zo’n zachte viervoeter! Thuiskomen met een knuffel en een kwispel om vervolgens lekker de natuur in te gaan. Dat is puur genieten!

Sandra’s verhaal

‘Onze havanezer Yuki is nu 15 maanden en echt onderdeel van het gezin. Toen Yuki 1 jaar werd, mocht hij over naar een brok voor volwassen honden. Dit deden we heel geleidelijk, maar op den duur kreeg hij steeds meer last van zijn darmen. We zagen dat hij niet meer helemaal in zijn sas was. En hij had ook dunne en wisselende ontlasting. Je ziet dan dat je hond er last van heeft en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Rondvragend bij de dierenspeciaalzaak en mijn vriendinnen ontdekte ik twee dingen: Yuki zou ergens allergisch voor kunnen zijn. Of hij heeft net als veel andere honden een gevoelige maag en darmen. Aangezien Yuki niet echt aan het krabben was, dacht ik dat het geen allergie zou zijn. Een vriendin wees me toen op CaroCroc hondenbrokken waar haar viervoeter het erg goed op doet. Ze had een soortgelijke ervaring en geeft haar hond sindsdien speciale brokken voor de gevoelige maag en darmen: CaroCroc Superior. Dat was het proberen waard! Na een week zag ik het al iets rustiger worden bij Yuki en nu gaat het heel constant. Ik heb ook het idee dat hij wat vrolijker en energieker is. Zijn ontlasting is ook weer compact. Wat een opluchting, want het is toch je maatje. Je wilt dat het goed gaat met hem.’

‘Enthousiaste eter’

‘Wij willen niets anders meer en zijn blij dat het zo goed gaat met Yuki. Als het etenstijd is en het CaroCroc voer tevoorschijn komt, begint Yuki al te dansen. Hij staat dan op zijn achterpoten te trippelen, zo enthousiast is hij! Dat zegt eigenlijk al genoeg, toch?’ Yuki gelukkig, baasje gelukkig!

Wil je meer weten over honden met een gevoelige maag en darmen? We hebben er uitgebreid over geschreven in ons artikel over gevoelige maag en darmen bij honden.