Naar de dierenarts met Pixie, Panda en Poestie - CaroCroc

Naar de dierenarts met Pixie, Panda en Poestie

Beagles Boogie en Parker leven samen met 2 hoogbejaarde ganzen, 2 varkentjes, een pauwhen, een stokoude pony en 8 wilde katten. Twee van de wilde katten zijn kittens en ontzettend tam, Boogie is helemaal geobsedeerd met hem. Zoë neemt je mee in het leven van Boogie, Parker en de beestenboel.

Volg ons op social

Al vóór Sinterklaas was ik bezig huis en tuin in kerstsfeer te brengen. Met de aanhoudende Coronacrisis heb ik meer behoefte aan gezelligheid, vooral in de donkere dagen. Onze oktober vakantieplannen, naar Engeland voor familiebezoek, zijn niet doorgegaan. Groot Brittannië heeft nog steeds de status “alleen noodzakelijk reizen”. Daarom zijn we uitgeweken naar Duitsland, een weekje Beieren, natuurlijk samen met Boogie en Parker. Daar hebben we genoten van de natuur en hebben we de thuisblijvende katten regelmatig via een webcam bespiedt.

Kittens Pixie en Panda zijn nu zes maanden oud. Eind november hebben we ze laten steriliseren. De wilde katten teller staat op 10 en we willen het hier graag bij houden. Er zijn grenzen en die grens is eigenlijk 6 katten geleden overschreden.

Katten lijken het precies te weten als er iets gaande is. De reismanden kwamen tevoorschijn, ineens was er geen kat te bekennen. Ik kreeg een déjà vu van de vorige sterilisatieronde. Toen heb ik slechts 2 van de 4 geplande katten naar de dierenarts kunnen brengen. Poestie nam de benen toen mijn man in fel, reflecterende jas de Beagles kwam uitlaten en Tijgertje knalde, als een ware stuntman door een van de ruiten van de tuinkas (gelukkig ongedeerd)

Gelukkig kwamen Pixie en Panda toch na een poosje weer tevoorschijn en zaten snel samen in 1 mand. Poestie was er ook ineens weer en voordat ze kon protesteren heb ik haar oneerbiedig in de andere mand gebundeld. In de ochtend zijn ze onder toeziend oog van Boogie en Parker in de auto geladen.

Pixie en Panda leken relaxt maar Poestie was ontzettend giftig. Terwijl ik de poezen bij de receptie aan het registreren was, kwam één van de dierenartsen aanlopen en vroeg of hij ze al mee kon nemen. Hij tilde Poestie op om geruststellend tegen haar te praten maar hij liet de reismand bijna vallen toen vliegensvlug een klauw door de tralies schoot richting zijn gezicht. Hij moest een aanval van spugen en blazen ondergaan. Na wat zenuwachtig gelach werden de dames meegenomen.

Alles ging goed, in de middag zijn we EUR 360 (slik) lichter weer richting huis gereden. Boogie en Parker hebben hun hondenhuis in de tuin beschikbaar gesteld als verkoeverkamer en de patiënten hebben daar 10 nachten geslapen.

Hopelijk kan ik stuntkat en haar 2021 kitten vóór de lente vangen om het sterilisatie programma af te sluiten!

Ik wens jullie allen hele fijne feestdagen.

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.