Een obsessie voor Pixie - CaroCroc

Een obsessie voor Pixie

Beagles Boogie en Parker leven samen met 2 hoogbejaarde ganzen, 2 varkentjes, een pauwhen, een stokoude pony en 8 wilde katten. Twee van de wilde katten zijn kittens en ontzettend tam, Boogie is helemaal geobsedeerd met hem. Zoë neemt je mee in het leven van Boogie, Parker en de beestenboel.

Volg ons op social

Wij hebben twee Beagles. Boogie (3) kregen we als pup van 8 weken en Parker (7) woont sinds 2019 bij ons. Het zijn halfzusjes van dezelfde moeder, afkomstig van hele lieve fokkers met hart voor hun dieren. We wilden graag een maatje voor Boogie, maar geven toe dat we de “puppy periode” als best heftig hebben ervaren. Ik zei een keer als grapje tegen de fokkers “hebben jullie niet een “kant en klare” Beagle voor ons?” “Maar dan komt Parker toch bij jullie wonen”.

Parker is bij ons met haar pensioen, ze heeft twee nestjes gehad en is vroeger show hond geweest. Ze is altijd blij, haar staart kwispelt voortdurend. Haar bijnaam is “de koekoek”. Als Boogie geaaid wordt komt ze ertussen staan en slaat ze met haar rechterpoot tot dat ze ook aandacht krijgt. Boogie straalt ondeugendheid uit, is erg gewiekst en tevens sokken jatter extraordinaire.

Behalve onze honden hebben we 2 hoogbejaarde ganzen, 2 varkentjes, een pauwhen en een stokoude pony. Hier zijn in de recentelijke jaren wilde katten bijgekomen. Die komen zo nu en dan aanlopen. Momenteel hebben we 6 poezen en 2 katers en ik heb nu een sterilisatie programma in gang gezet met een budget waar je “U” tegen zegt. Voordeel, we zijn nu wel muizenvrij.

Dit jaar hebben we 2 nestjes van elk 2 kittens. Voor het eerst zijn 2 kittens ontzettend tam. Hun moeder, een tengere, zwart-witte kat van niet eens een jaar oud accepteert mijn aanwezigheid. Dit is bijzonder om mee te maken. Normaal gaat een kitten pas bij 14 weken mee naar huis. Nu zie je ze opgroeien “in het wild”. Zodra moederpoes geen melk meer aan de kittens geeft gaat ze mee naar de dierenarts voor sterilisatie.

”Eén van de tamme kittens heet Pixie, hij is een ieniemienie zwart katertje. Hij is Boogie’s nieuwe vriendje, en ze is helemaal geobsedeerd met hem. Als we ‘s ochtends naar buiten gaan, gaat Boogie meteen Pixie zoeken.”

 

 

Eén van de tamme kittens heet Pixie, hij is een ieniemienie zwart katertje. Hij is Boogie’s nieuwe vriendje, en ze is helemaal geobsedeerd met hem. Als we ‘s ochtends naar buiten gaan, gaat Boogie meteen Pixie zoeken. Je zou denken dat katten van nature bang zijn voor honden maar niets is minder waar. De katten zoeken de honden juist op en de honden moeten vooral oppassen omdat ze weleens, zomaar zonder reden, een mep krijgen (gelukkig zonder nagels). Soms lopen de katten zelfs mee met de honden als we een ommetje maken.

Boogie houdt heel erg van televisie kijken. Afgelopen weekend waren we een spannende film aan het kijken. Boogie zat met grote ogen te kijken. Ik zag Pixie voorbij het raam lopen en kon het niet laten om hem heel even naar binnen te halen en op de bank bij Boogie te zetten. Als uitzondering, want de katten komen normaal niet in huis. Ze zaten meteen samen gefixeerd naar de TV te kijken. Je vraagt je misschien af of Boogie na de film goed kon slapen? Gelukkig zijn Beagles erg goed in slapen, maar Pixie is meteen op muizenjacht gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.