Geschiedenis - CaroCroc

Geschiedenis

Het verhaal achter CaroCroc

CaroCroc: de Hollandse bodem voor hond en kat
Het verhaal van CaroCroc begint met Piet van Krieken. In 1932 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. ‘Loonmaler’, staat in een zwierig handschrift op de documenten. Boeren uit de buurt brachten hem hun oogst, Van Krieken verwerkte die. Hij ontwikkelde zich tot specialist in onder andere mengsels met sojakoeken en lijnkoeken voor het rundvee. De boeren bleven terugkomen, want ze wisten: bij Van Krieken krijg je kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De energiebehoefte van het dier
In de jaren vijftig ontwikkelde de voedingsleer zich razendsnel. Van Krieken was een van de eersten die deze nieuwe wetenschappelijke inzichten toepaste bij de productie van diervoer. Hij kon de samenstelling van het voer nu aanpassen aan de dieet- en energiebehoeften van de dieren! Daarmee legde hij de basis voor de CaroCroc-filosofie.

Óók voor de hond
In 1963 nam zoon Gerard van Krieken het bedrijf over en noemde het Vobra: Voederfabriek Oost Brabant. Hij investeerde in een pers, zodat de mengvoeders voortaan in brokken verkocht konden worden. Maar Gerard wilde het bedrijf verder verbreden. Een liefde voor huisdieren zat in de familie; een zus van Gerard fokte honden. Zou het niet mooi zijn om alle kennis over voeding en energiebehoefte in te zetten voor de productie van hondenvoer?

Voer van topkwaliteit
Via-via had Gerard contacten in de hondensport. Zo kwam hij terecht bij een politiehondenvereniging. De leden stelden hoge eisen aan de honden én aan hun voer. Ze zochten betaalbaar voer van topkwaliteit, dat aansloot bij de energiebehoefte van de hardwerkende politiehonden. Van Krieken ontwikkelde en leverde CaroCroc sinds 1984, de politiehonden bloeiden op.

Verbeterde receptuur
De jaren daarop bleef Gerard de receptuur verbeteren. Op basis van kwaliteit, continuïteit en een goede prijs groeide CaroCroc snel. Als hij van zijn vader één ding had geleerd, dan was het dit: het dier en zijn energiebehoefte staan altijd voorop. Gerard werkte samen met de Universiteit Utrecht om de kwaliteit en effectiviteit van de producten te garanderen. Langzaamaan werd CaroCroc hét merk voor dierenliefhebbers.

Brede keuze
Van geperste brokken ging het naar krokante brokken uit de extruder. De keuze aan grondstoffen werd breder: gedroogd vlees, groenten en andere ingrediënten maakten het mogelijk om een nog uitgebalanceerder product te ontwikkelen. Later werd het zelfs mogelijk om met puur, vers vlees te werken. Behalve hondenvoer werd er nu ook kattenvoer geproduceerd. Strikte kwaliteitscontrole werd voortaan in huis gedaan, in het eigen laboratorium.

Voor iedere levensfase
Zo werd de CaroCroc filosofie tot in de puntjes uitgewerkt. Vandaag de dag is CaroCroc hét voer voor honden en katten in iedere levensfase. Jong, oud, uren buiten aan de wandel of lekker opgekruld op de bank? In het brede assortiment vind je een product dat past bij de energiebehoefte van jouw dier. CaroCroc heeft voor elke hond of kat het optimale product, van vertrouwde kwaliteit en voor een eerlijke prijs.

Benieuwd welke brok het beste bij jouw hond of kat past? Ontdek het met onze CaroCroc brokjeskiezer.

 

Brokjeskiezer