Gezond kattenvoer | CaroCroc

Gezond kattenvoer

Gezond kattenvoer voor een gezonde kat

Gezond kattenvoer is essentieel om de gezondheid en het welzijn van je pluizenbol te bevorderen. Daarom zijn al onze brokken 100% natuurlijk. Én 100% gezond. Brokken zonder poespas, noemen wij het liever. Gemaakt met uitsluitend hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat geldt voor al ons kattenvoer trouwens.

Welk kattenvoer het meest gezond is voor jouw kat? Dat hangt af van de energiebehoefte. Die is namelijk anders voor een springlevende kitten dan voor een senior kat die geniet van zijn oude dag. Wij stemmen de energie in een brokje daarom af op de behoefte. Zo zorgen we niet alleen voor gezond kattenvoer. Oók voor een gezonde kat.

Benieuwd welke brokken het beste bij je kat passen? Doe de brokjeskiezer en ontdek het binnen enkele stappen.

Doe de brokjeskiezer

Waar moet je op letten bij de keuze van gezond kattenvoer?

Er zijn verschillende dingen belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van gezond kattenvoer. We sommen er een aantal op.

  • Kies kattenvoer dat hoogwaardige ingrediënten bevat. Denk aan vlees, gevogelte of vis als hoofdingrediënt. Vermijd voer dat veel kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen bevat.
  • Zorg dat het voer een evenwichtige voeding biedt met de juiste verhoudingen van eiwitten, vetten en koolhydraten. Katten zijn van nature carnivoren. Een voeding met een hoog eiwitgehalte is daarom belangrijk.
  • Kies voer dat geschikt is voor de leeftijd en gezondheid van je kat. Kittens hebben bijvoorbeeld voeding nodig die speciaal is samengesteld voor hun groei, terwijl oudere katten baat kunnen hebben bij voer dat gezonde gewrichten ondersteunt.

Al onze brokken voldoen aan bovenstaande punten. Een gezonde basis voor jouw kat!

Dit vinden baasjes van ons gezond kattenvoer

''Simba houdt van eten en is opgegroeid met de CaroCroc kitten brokjes. Van de brokken With Chicken krijgt ze een gezonde vacht en een goede spijsvertering.''

Sanne, baasje van Simba

Product
With Chicken
Leeftijd
3 jaar

''Van kitten af aan hebben wij via de dierenwinkel advies gekregen om CaroCroc voer te geven. Wij zijn hier erg blij mee, onze katten zijn er dol op. Wij vinden het belangrijk dat ze goed gezond voer krijgen wat ze lekker vinden. De variatie is ook erg fijn.''

Floor, baasje van Bollie, Lala en Lizzy

Product
With Fish
Leeftijd
2, 1 en 0 jaar

Waarom gezond kattenvoer zo belangrijk is

Gezond kattenvoer is heel belangrijk. Dat staat vast. Het heeft immers een grote invloed op de gezondheid en het welzijn van je pluizenbol. Ten eerste helpt het om het gewicht van je kat onder controle te houden. Overgewicht bij katten kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, gewrichtsproblemen en hartziekten. Gezond kattenvoer met de juiste voedingsstoffen en calorieën helpt om een gezond gewicht te behouden. Daarnaast draagt het bij aan gezond spijsverteringssysteem. Katten zijn gevoelig. Als ze brokken van een slechte kwaliteit krijgen, kunnen ze problemen ondervinden zoals braken, diarree of een opgeblazen gevoel. Gezond kattenvoer helpt om deze problemen te voorkomen.

Andere voordelen van gezond kattenvoer

Voeding heeft een grote invloed op de gezondheid van de huid van vacht van je kat. Gezond kattenvoer bevat essentiële vetzuren (zoals omega-3 en omega-6) die bijdragen aan een gezonde huid en een glanzende vacht. Zo kan het ook helpen om huidproblemen zoals jeuk of schilfering te verminderen.

Katten zijn gevoelig voor urinewegproblemen, denk aan blaasontstekingen of de vorming van blaasstenen. Gezond kattenvoer bevat de juiste balans van voedingsstoffen om een gezonde pH-waard in de urine te behouden. Zo ondersteunt het de urinewegen van je kat. Al met al is het geven van gezonde kattenbrokken een belangrijke manier om de algehele gezondheid van je kat te bevorderen.