Agility training met je hond: voordelen, tips en voeding - CaroCroc

Agility training met je hond: voordelen, tips en voeding

Agility training, ook wel behendigheid genoemd, is de perfecte sport voor leergierige en actieve honden. Het is een leuke manier om de band tussen jou en je viervoetige vriend te versterken, terwijl je ook zijn fysieke en mentale gezondheid verbetert. In dit blogbericht gaan we dieper in op agility training voor honden, de voordelen én geven je tips. Lees je mee?

Volg ons op social

Wat is agility training voor honden?

Agility training is een hondensport waarbij je viervoeter een parcours met verschillende hindernissen doorloopt. Denk aan tunnels, wippen, slaloms, loopbruggen en hordes. Als baasje geef je je hond hierbij aanwijzingen. Het doel? Het parcours in de goede volgorde, foutloos en zo snel mogelijk afleggen.

Voordelen van agility training voor honden

Agility training biedt verschillende voordelen voor honden. We sommen ze op.

 • Fysieke fitheid. Agility training helpt bij het verbeteren van de fysieke conditie van je hond. Het bevordert spieropbouw, coördinatie én uithoudingsvermogen.
 • Mentale stimulatie. Het parcours voltooien vereist veel concentratie en denkwerk van je hond. Dit verbetert de mentale scherpte.
 • Samenwerking. Agility training vraagt om een nauwe samenwerking tussen hond en baasje. Dit versterkt jullie band!
 • Meer zelfvertrouwen. Naarmate je hond de verschillende hindernissen met succes overwint, neemt zijn zelfvertrouwen toe.

Aan de slag met agility training

We horen je denken. Hoe begin je met agility training met hond? Deze stappen helpen je.

 1. Zorg er allereerst voor dat je hond de basiscommando’s begrijpt. Denk aan ‘zit’, ‘lig’, ‘blijf’ en ‘kom’. Het is belangrijk dat je hond deze commando’s goed gehoorzaamt voordat je met agility begint.
 2. Begin langzaam en oefen met veel geduld. Honden zijn niet binnen no-time een pro in agility training. Laat je viervoeter daarom rustig wennen aan de hindernissen. Daarbij mag je ook best wat lekkere beloningen gebruiken!
 3. Kies het juiste parcours. Begin met eenvoudige obstakels en verhoog geleidelijk de moeilijkheidsgraad van het parcours. Pas wanneer jullie een techniek goed onder de knie hebben, breid je het parcours verder uit.
 4. Wil je de agility training met je hond naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan om deel te nemen aan een cursus agility met een ervaren instructeur.

Tips voor een succesvolle agility training

Wanneer je samen met je hond aan de slag gaat met agility training, zijn er een aantal tips die je helpen om er een succes van te maken. Komen ze.

 • Veiligheid voorop. Zorg dat het parcours veilig is.
 • Blijf altijd kalm, rustig en geduldig. Ook als je hond fouten maakt. Onthoud: samen plezier maken is het allerbelangrijkste!
 • Beloon je hond met traktaties én lof wanneer hij een hindernis goed volbrengt.
 • Oefen regelmatig. Dit is cruciaal om de vaardigheden van je hond (en van jezelf!) te verbeteren.

Agility training met je hond? Zorg voor het juiste voer

Wanneer je hond veel lichamelijke beweging heeft, bijvoorbeeld met agility training, is het belangrijk dat je de voeding hierop afstemt. Voorkom tekorten met CaroCroc Energy. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling met hoogwaardige grondstoffen, bieden deze brokken jouw hond datgene dat hij nodig heeft. Zo zit jouw actieve viervoeter altijd brokvol energie!

Meer informatie over het juiste voer voor je hond? We helpen je graag. Neem contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.