Je hond trainen met beloningen: zo pak je dat aan - CaroCroc

Je hond trainen met beloningen: zo pak je dat aan

Volg ons op social

De training van je hond. Dat kan nogal een uitdaging zijn. Het belangrijkste? Geduldig en consequent zijn, leiding nemen én belonen. Maar bij dat laatste gaan veel mensen de mist in. Want hoe pak je dat precies aan? Wij vertellen je alles. Lees je mee?

Op beloning gebaseerde training

Honden trainen met beloningen is over het algemeen het meest effectief. Voor sommige honden betekent dit voer, andere honden worden juist meer getriggerd door een speeltje. Veel hondenbezitters zetten de beloning echter niet op de juiste manier in. De meest gemaakte fout: te veel én te vaak belonen. Het gevolg? Je hond reageert alleen op een commando zodra hij wordt beloond.

Hond belonen bij een nieuw commando

Allemaal leuk en aardig. Maar een nieuw commando aanleren, gaat nou eenmaal het snelst als je hond steeds wordt beloond. Dat begrijpen we. Zorg er alleen wél voor dat je niet te lang doorgaat met belonen. Heeft je hond het commando onder de knie? Dan stop je met altijd belonen. Soms wel, vaak niet. Zo simpel is het.

Gezonde beloning voor je hond

Het is enorm belangrijk om je hond een gezonde beloning te geven. De beloning moet de moeite waard zijn, maar je wil je hond niet constant snoep geven. Onze CaroCroc worsten zijn een perfecte beloning. 100% natuurlijk en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De CaroCroc worsten zijn handig om mee te nemen en je kan ze goed bewaren. Ideaal als beloning dus.

Tip: je kan de CaroCroc worst in stukjes snijden en even in de oven doen. Op deze manier kan je jouw trainingssnack langer bewaren.

Je hond belonen zonder snoep

Honden worden graag beloond als ze iets goed doen. Best logisch ook. Je viervoeter wil natuurlijk zijn baasje plezieren. Maar wist je dat je je hond ook prima kunt belonen zonder snoep? Er zijn verschillende alternatieven

  • Voer

Honden werken graag voor hun eten. Voer is daarom uitstekend om je hond te belonen voor goed gedrag. Zorg wél dat je het juiste voer kiest. Onze brokjeskiezer helpt je.

  • Spel

In sommige gevallen is een speeltje een goed alternatief voor een hondensnoepje. Dit is wél afhankelijk van motivatie en oefening. De moeite waard om te proberen.

  • Sociale beloning

Iedere hond vindt het leuk wanneer er enthousiast wordt gereageerd. Sociale beloningen zijn dan ook onmisbaar in training. Je komt er vaak een heel eind mee!

Een beloning voor je hond: de sleutel tot succes

Hoe ga je nu om met de beloning voor je hond? Onvoorspelbaar belonen is belangrijk. Soms wel, vaak niet. En zo’n beloning hoeft niet per se een hondensnoepje te zijn. Onthoud wel: elke hond is anders. Ga aan de slag en ontdek welke manier van beloning het beste jou en je hond. Want oefening baart kunst. Het resultaat? Een goed getrainde hond!