Het eiwit- en vetgehalte van brokken - CaroCroc

Het eiwit- en vetgehalte van brokken

Jouw trouwe viervoeter heeft, net als jij, baat bij de juiste voedingsstoffen. Bij CaroCroc geloven we in de filosofie van 'voeren naar energiebehoefte'. We leggen dit graag uit.

Volg ons op social

Jouw trouwe huisdier heeft, net als jij, baat bij de juiste voedingsstoffen. Bij CaroCroc geloven we in de filosofie van ‘voeren naar energiebehoefte’. Dit betekent in het kort dat we de energie in de brok afstemmen op de behoefte van jouw hond of kat. Een goede en gezonde basis is de start van een goed voer.

De belangrijkste leveranciers van deze energie zijn eiwitten en vetten. Al onze brokjes kennen een unieke eiwit- en vetverhouding, die je als percentages op de voorkant van iedere CaroCroc verpakking terugvindt. Staat er bijvoorbeeld 23/12, dan bevat het product 23% eiwit en 12% vet.

Eiwit in honden- en kattenvoer

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen. Een gedeelte hiervan maakt het lijf van de hond of kat zelf aan, een ander belangrijk gedeelte moet worden verkregen door voer. Dit laatste gedeelte worden ook wel essentiële eiwitten genoemd. Je hond of kat heeft ze nodig voor de vorming van alle weefsels en organen, zoals kraakbeen, spieren, huid en vacht. De eiwitbehoefte verschilt van dier tot dier. Jonge, drachtige en zogende dieren kunnen bijvoorbeeld wel wat extra eiwitten gebruiken. Het kiezen van het juiste voer is dus ook essentieel.

Vet in honden- en kattenvoer

Ook vetten zijn voedingsstoffen en een belangrijke bron van energie. Het is van belang dat dierenvoer de juiste hoeveelheid energie aan je huisdier levert. Deze moet in balans zijn met de hoeveelheid energie die gebruikt wordt (activiteitsniveau). Daarnaast is vet een belangrijke leverancier van de essentiële vetzuren omega-3 en -6. Dieren met veel lichaamsbeweging of een bepaalde ziekte hebben een hoger vetgehalte nodig, dieren met overgewicht hebben juist baat bij een product met een lager vetgehalte.

De energiebehoefte van iedere individuele hond of kat hangt af van de leeftijd en activiteitsniveau. Een pup of kitten heeft bijvoorbeeld meer vetten en eiwitten nodig dan een senior. Dat is voeren naar (energie)behoefte, dat is voeren met CaroCroc!

Benieuwd welke brok bij het energieniveau jouw viervoeter past? Doorloop dan eens onze brokjeskiezer!

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.