Hoe zorg ik voor een gezonde vacht? - CaroCroc

Hoe zorg ik voor een gezonde vacht?

Een gezonde, glanzende hondenvacht. Dat is hoe wij de vacht onze viervoeter het liefst zien. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de huid en vacht van jouw hond. Welke factoren dat precies zijn lees je hier.

Volg ons op social

De vacht van jouw hond zegt veel over zijn gezondheid. Problemen met de vacht zijn erg vervelend en kunnen veel klachten zoals jeuk veroorzaken. Maar wat is nou de oorzaak van deze klachten? En hoe zorg je voor een gezonde en mooie vacht? Wij leggen het je uit.

Ondersteunende ingrediënten

Voeding heeft een belangrijke invloed op de vacht én huid van een hond. Dit is de basis van een goede gezondheid. Het is belangrijk dat het eiwit- en vetgehalte in een voer goed is afgestemd op jouw viervoeter. Zo past het bij de energie die hij nodig heeft en verbruikt. Daardoor zit jouw hond letterlijk en figuurlijk lekker in zijn vel. Het ingrediënt zalmolie wordt toegevoegd aan het voer om onder andere de huid en vacht te ondersteunen. Zalmolie bevat namelijk omega-3 en omega-6 vetzuren die de vacht soepel en gezond houden. Deze vetzuren dragen bij de aan de gezondheid, maar kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Wil jij een stralende hond? Probeer dan eens CaroCroc Skin Support.

Allergieën

Niet alleen bij gezonde honden heeft het voer een invloed op de vacht, ook bij honden met een voedselallergie. Zij kunnen problemen aan de vacht en huid ervaren. Een allergie kan de darmflora verstoren, maar ook kunnen de klachten zich uitten in een jeukende en geïrriteerde huid. Rund, zuivel, kip en tarwe zijn relatief vaak de oorzaak van een allergische reactie. Honden met een allergie kunnen bij baat hebben hypoallergeen voer. Dit is voer dat slechts één eiwitbron of vleessoort bevat, dit verkleint de kans op een allergische reactie.

Onze smakelijke CaroCroc Superior brokken zijn speciaal samengesteld om een goede vachtconditie te stimuleren én een gezonde maag- en darmfunctie te ondersteunen. CaroCroc Superior is een hypoallergeen voer. De brokken bevatten namelijk verse lam als enige (intacte) dierlijke eiwitbron. De brokken zijn tevens tarweglutenvrij en bevatten bietenpulp. Bietenpulp zorgt voor een goede kwaliteit van de ontlasting en een goede darmflora. Hiernaast zijn de toegevoegde ingrediënten zoals mais en rijst licht verteerbare grondstoffen.

Verzorging

Ook de verzorging van de vacht is voor een hond erg belangrijk om de huid en vacht mooi en gezond te houden. Door een hond te borstelen help je haarverlies tegen te gaan, voorkom je klitvorming en verwijder je vuil. Het borstelen van de vacht zal de vacht mooier en sterker worden. Hoeveel verzorging een vacht nodig heeft verschilt per hondenras. Het is natuurlijk geen verrassing dat de vacht van een Bearded Collie meer verzorging nodig heeft dan de vacht van een Jack Russel. Bij langharige honden is het borstelen dan ook een dagelijkse routine. Bij honden met een halflange vacht is het aan te raden de vacht om te dag te borstelen en bij kortharige honden is één a twee keer in de week voldoende.

Een hondenvacht houdt zichzelf van nature in evenwicht en hoeft daardoor niet regelmatig gewassen te worden. Jouw hond twee keer per jaar wassen zou voldoende zijn. Een hond die tijdens een wandeling een duik heeft genomen in een modderpoel heeft natuurlijk ook wel een bad nodig. Voor al deze honden is het belangrijk om de hond te wassen met water of hondenshampoo, daardoor blijft de natuurlijke vetlaag intact. Voor advies over de vachtverzorging van jouw viervoeter raden wij je aan contact op te nemen met een trimsalon.