Mijn hond heeft veel honger: symptomen, oorzaken en tips - CaroCroc

Mijn hond heeft veel honger: symptomen, oorzaken en tips

Heeft jouw hond veel honger? In dit blogbericht delen we de symptomen, oorzaken en geven je tips. Lees snel verder.

Volg ons op social

Sommige honden zijn ontzettende lekkerbekjes. Van die honden die dol zijn op eten en het liefst de hele dag willen smikkelen. Verschil moet en zal er altijd zijn. Maar wanneer je hond áltijd honger heeft en nooit verzadigd lijkt, is er misschien een onderliggend probleem.

Symptomen van veel honger bij een hond

Soms merk je als baasje niet dat je hond veel honger heeft. Niet alle symptomen zijn namelijk even voor de hand liggend. Hoe je weet of een hond veel honger heeft? We sommen een aantal veelvoorkomende symptomen op.

  1. Geen interesse in voedsel. Klinkt raar, is echt zo. Als een hond écht honger heeft, is hij vaak niet geïnteresseerd in eten. Misschien negeert je viervoeter zijn brokken of eet hij slechts kleine hoeveelheden.
  2. Overmatig likken van de lippen. Een hongerige hond likt vaak zijn lippen of kwijlt als reactie op de geur of het zicht van voedsel.
  3. Verandering in gedrag. En dan hebben we het met name over onrustig zijn. Denk aan eindeloos rondlopen, aan meubels krabben of ongewoon veel blaffen.
  4. Zoeken naar voedsel. Het is mogelijk dat een hond die veel honger heeft naar voedsel(resten) zoekt. Bijvoorbeeld door in de vuilnisbak te snuffelen of in de keuken rond te neuzen.
  5. Gewichtsverlies. Als een hond langdurig honger heeft, verliest hij mogelijk gewicht. Wanneer het lichaam niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, begint het te putten uit zijn vetreserves en spiermassa. Het resultaat? Gewichtsverlies.

 

Waarom heeft mijn hond altijd honger?

Als je hond veel of altijd honger heeft, kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo hebben sommige honden van nature een sneller metabolisme. Hierdoor hebben ze meer voedsel nodig om aan hun energiebehoefte te voldoen. Een andere veelvoorkomende oorzaak is de kwaliteit van het voer dat je hond krijgt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vulstoffen en arm aan voedingsstoffen, zorgen ervoor dat je hond zich niet voldaan voelt. Ook bepaalde medische aandoeningen beïnvloeden de eetlust van je hond. Merk je dat jouw hond veel honger heeft? Dan is het verstandig om je dierenarts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Tips voor een hond die veel honger heeft

Hoe je het beste omgaat met een hongerige hond? We geven je een aantal tips.

  1. Regelmatige maaltijden. Stel een vast voedingsschema op en houd je daaraan. Verdeel de dagelijkse hoeveelheid in meerdere porties en geef deze op vaste tijden. Dit helpt om de eetlust van je hond beter te reguleren.
  2. Hoogwaardig voedsel. Kies voor hoogwaardig hondenvoer dat rijk is aan voedingsstoffen. Zo voelt je hond zich langer verzadigd na het eten.
  3. Voedertijd beperken. Laat het voer niet de hele dag beschikbaar zijn voor je hond. Geef je trouwe vriend een bepaalde tijd om zijn maaltijd op te eten en haal daarna de voerbak weg.
  4. Interactief speelgoed. Gebruik voerpuzzels of snuffelmatten om het voeden van je hond uitdagender en leuker te maken. Dit kan de eetlust van je hond bevredigen én hem metaal stimuleren. Twee vliegen in één klap dus!

 

Voeren naar energiebehoefte

Door te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet voorkom je dat je hond altijd honger heeft. Voeren naar energiebehoefte, noemen wij dit ook wel. Om in de energiebehoefte van je hond te voorzien, is het belangrijk dat hij de juiste voeding binnenkrijgt. Wij stemmen de energiebehoefte in een brokje daarom af op de specifieke behoeften van je hond. Dit bepalen we aan de hand van de levensfase, lichaamsconditie én het activiteitsniveau. Benieuwd welke brokken het beste passen bij jouw hond? Doe de brokjeskiezer.

Heeft je hond veel honger?

Dan is goed voer heel belangrijk. CaroCroc staat voor je klaar. Met ons grote aanbod aan hondenbrokken hebben we altijd het perfecte voer voor jouw smikkelbeer. Van puppy tot senior, van kleine tot grote hond. En alles daartussenin.

Heeft jouw hond constant honger en heb je hier nog vragen over? Of wil je graag meer informatie over ons voer? We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.