Koningin Izzy & meneer Beer - CaroCroc

Koningin Izzy & meneer Beer

Izzy en Beer zijn twee katten met een totaal verschillend karakter. Beer is een harig bolletje vol liefde, toen hij drie dagen oud was is hij op straat gevonden. Izzy daarentegen is een echte raskat, zij komt uit een rijkeluis gezin en is de koningin van het huis. De katten zijn erg verschillend, maar ondanks het verschil kunnen ze samen ook heel lief zijn.

Volg ons op social

Hallo, mijn naam is Chantal, ik ben 24 jaar en ben trotse poezenmama van twee prachtige beestjes. Onze poezen zijn zo verschillend maar allebei zo lief. Ik zal ze aan jullie voorstellen. Als eerste kregen wij Izzy, zij is drie jaar en gedraagt zich als de koningin van het huis. Twee maanden later kregen wij Beer, ook wel meneer Beer genoemd. Hij is eigenlijk niet meer dan een harig bolletje liefde. Hij is dan wel de kater van de twee, zo gedraagt hij zich niet. Izzy is een echte ras kat, een kruising tussen een Britse- en Amerikaanse korthaar. Beer daarentegen is gewoon een mooie Europese korthaar. Het verschil in hun gedrag heeft denk ik te maken met waar ze vandaan komen. Beer hebben ze als drie dagen oude kitten gevonden op straat, hij was er slecht aan toe en heeft de nodige bezoeken aan de dierenarts gehad. Hij is al snel tevreden met weinig en is onwijs blij als hij een snoepje krijgt. Izzy komt uit een rijkeluis gezin waar ze het meest luxe maaltje kreeg en in de zachtste mand lag. Je snapt dus wel dat onze koningin ook heerlijk kan genieten van een stuk verse zalm.

”Als eerste kregen wij Izzy, zij is drie jaar en gedraagt zich als de koningin van het huis. Twee maanden later kregen wij Beer, ook wel meneer Beer genoemd. Hij is eigenlijk niet meer dan een harig bolletje liefde.”

 

Het leukste aan deze twee vind ik dat ze zo verschillend zijn in hun gedrag, maar ze ook heel lief kunnen zijn samen. Soms is het even stoeien en wordt er wel eens een tik uitgedeeld door een van de twee, over het algemeen gaat het heel goed. Voorheen, toen ze nog wat kleiner waren lagen ze vaak samen in het mandje te slapen, dit past nu eigenlijk niet meer. Maar dat weerhoud ze er niet van het soms toch nog even te proberen. Waarbij een van de poezen helemaal in het mandje ligt, heeft de ander alleen nog de voorpoten in de mand liggen. Tegenwoordig liggen ze dus vaker bij elkaar in de buurt dan echt samen in de mand, om dan om de zoveel tijd even elkaar te helpen poetsen of om even te rollebollen.

Ik ben zo ontzettend gek op ze. Maar wie is er nou niet gek op katten?

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.