7 kleine rustige honden op een rij - CaroCroc

7 kleine rustige honden op een rij

Er zijn ontzettend veel hondenrassen en ieder hondenras heeft zijn eigen karaktertrekken. Ben jij op zoek naar een rustige hond? Wellicht matcht een van deze 7 hondenrassen dan met jou.

Volg ons op social

Op zoek naar een kalme metgezel of gezinshond? Dan zijn kleine, rustige hondenrassen een goede keuze. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen vaak goed opschieten met andere dieren. Daarnaast zijn rustige honden vaak enorm trouw aan hun baasje – ze staan altijd klaar om hun menselijke huisgenoten gelukkig te makken. Welke honden rustig en klein zijn? In dit artikel zetten we 7 rassen op een rij. Lees snel verder.

1. Kleine rustige hond: Basset Hound

We trappen af met de Basset Hound. Een kleine, rustige hond met korte pootjes en grote oren. Zij karakter? Trouw, gemoedelijk en volgzaam. Het is zowel een jacht- als familiehond. Maar ondanks het jachtinstinct heeft de Basset Hound niet veel beweging nodig. Hij vindt het prima om lekker in zijn mand te relaxen.

Dit hondenras ziet er misschien wat verdrietig uit. Laat je hierdoor niet misleiden. Achter de droevige blik schuilt een vrolijke, sociale en lieve hond!

2. Shih Tzu

Nummer twee op de lijst: de Shih Tzu. Een rustige en kleine gezelschapshond. Met zijn grote, donkere ogen laat dit hondje elk hart smelten. Kinderen of andere huisdieren? Daar kan een Shih Tzu goed mee opschieten. Tegenover vreemden stelt deze kleine rustige hond zich vaak wat afwachtend op.

Shih Tzu’s hebben een lange, zijdezachte vacht. Dit maakt ze super aaibaar, maar vraagt ook om regelmatig onderhoud.

3. Ook de Pekingees is een klein rustig hondje

De Pekingees is een klein en rustig hondje. Gemiddeld worden ze zo’n 15 tot 25 cm groot (schofthoogte). Door zijn dikke vacht is de Pekingees meestal niet zo’n schoothondje. Maar dat maakt ‘m niet minder lief! Het hondenras is namelijk heel aanhankelijk naar zijn baasje. Ook is deze kleine rustige hond vaak eigenwijs, soms wat koppig en blaft hij over het algemeen weinig. Doordat de Pekingees weinig beweging nodig heeft, is hij ook geschikt om te leven in een flat of klein appartement.

4. King Charles Spaniël

De King Charles Spaniël is een charmant en geliefd hondenras. Deze kleine rustige hond heeft een lange zachte vacht met lange oren. Het is één van de vriendelijkste hondenrassen. Omdat het een echte gezelschapshond is, wil hij graag overal bij zijn. Een King Charles Spaniël is een intelligent en leergierig hondje. Hierdoor kun je hem vrij gemakkelijk opvoeden. Positieve trainingsmethoden met beloningen en lof werken hierbij het beste!

5. Maltezer: een kleine hond met een rustig én speels karakter

De Maltezer, ook wel bekend als Maltezer leeuwtje, is een kleine en rustige gezelschapshond. Dit hondje heeft een dikke, glanzende, witte vacht en donkere ogen waar je bijna in verdwaalt. Maltezers staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke en liefdevolle karakter. Daarnaast zijn ze speels en erg gehoorzaam. Zorg wel dat je consistent bent in je training. Maltezers kunnen soms koppig zijn!

6. Bichon Frisé

Een minder bekende kleine rustige hond is de Bichon Frisé. Deze vrolijke viervoeter heeft een kalme persoonlijkheid. Ze zijn speels, maar niet overdreven druk. Hierdoor gedijen ze goed in huishoudens waar rust en harmonie belangrijk zijn. De Bichon Frisé heeft een gekrulde, pluizige vacht. Dit vergt de nodige verzorging om er netjes uit te blijven zien.

7. Een kleine rustige hond is de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër, ook wel Yorkie genoemd, is de laatste rustige hond in dit rijtje. Het is één van de kleinste hondenrassen ter wereld, maar hij is groot van persoonlijkheid en charme. Yorkies zijn alert en aanhankelijk, maar hebben over het algemeen wel een rustig karakter. Ze zijn intelligent, eigenwijs en levendig. Let erop dat Yorkies regelmatige vachtverzorging nodig hebben en uitstekende waakhonden zijn.

Het juiste voer voor rustige honden

Het is belangrijk dat je de voeding van je hond afstemt op zijn energieniveau. Wat het beste voer is voor jouw kleine rustige hond? CaroCroc Low Energy. Perfect als je hond relatief weinig lichamelijke beweging heeft. In deze brokken zijn de vetten en eiwitten precies afgestemd op de hoeveelheid energie die je kleine rustige hond nodig heeft. Voeren naar energiebehoefte, noemen we dat ook wel.

Meer informatie? We helpen je graag. Neem contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.