Moet ik overstappen naar graanvrij hondenvoer? - CaroCroc

Moet ik overstappen naar graanvrij hondenvoer?

Veel hondenbezitters zijn de laatste jaren steeds bewuster geworden van wat ze hun viervoeter voorschotelen. In dit artikel gaan we dieper in op graanvrij hondenvoer en waar je op moet letten bij het kiezen van het beste voer voor jouw hond. Ook bespreken we de ingrediënten van de CaroCroc Grain Free brokken en waarom deze een goede keuze kunnen zijn voor jouw trouwe viervoeter.

Volg ons op social

In vrijwel al het hondenvoer zitten granen verwerkt (behalve dus in graanvrij hondenvoer). Granen binden de andere ingrediënten waardoor er stevige brokken ontstaan. Het is dus vooral een functioneel ingrediënt, want granen behoren niet tot het natuurlijke dieet van een hond. De meeste honden hebben hier geen last en verteren de granen goed. Zij doen het dus prima op normale hondenbrokken. Toch is het in sommige gevallen zinvol of zelfs noodzakelijk om over te stappen naar graanvrij hondenvoer.

Granen allergie bij honden

Wanneer jouw hond last heeft van voedselovergevoeligheid kan dit komen door de granen in het voer. Specifieker gezegd komt dit vaak door de eiwitten in granen. Waarom wordt er dan zoveel gebruik gemaakt van granen in een voer? Granen zijn voedzaam en geven energie. Een goed graanvrij voer heeft daarom een goede voedzame vervanger voor de granen nodig.

Graanvrije brokken voor puppy’s

Ben je aan het oriënteren naar graanvrij hondenvoer voor jouw puppy? Bedenk dan dat het spijsverteringsstelsel van jonge honden nog volop in ontwikkeling is. Het kan dus even een zoektocht zijn naar het juiste voer, maar dit betekent niet dat je jouw puppy direct graanvrije puppybrokken voor hoeft te schotelen. Houden de klachten langer aan? Overleg dan altijd eerst met je dierenarts.

Graanvrije brokken voor senioren

Heeft jouw hond de senioren leeftijd bereikt en voer je hem altijd graanvrij hondenvoer? Dat is geen probleem. De CaroCroc Grain Free brokken zijn ook geschikt voor senior honden en bieden jouw senior de juiste ondersteuning en voedingsstoffen. Het energiegehalte in deze brokken ligt wel iets hoger dan bijvoorbeeld de senior brokken. Heeft jouw hond een neiging tot overgewicht? Ga dan uit van de minimale indicatie uit het voerschema.

Ingrediënten van graanvrije brokken

Eerder spraken we al over het nut van granen in een voer en dat het een voedzame vervanger nodig heeft. CaroCroc Grain Free bevat bijvoorbeeld aardappel. Op deze manier krijgt een hond toch de juiste voedingstoffen en energie binnen. Ben je op zoek naar een graanvrij hondenvoer met een hoog vleesgehalte? De CaroCroc Grain Free hondenbrokken bevatten verse kip.

Het beste graanvrije hondenvoer

Nu je alles weet over graanvrij hondenvoer is aan jou om de keuze te maken voor het beste hondenvoer zonder granen. CaroCroc biedt 100% natuurlijk hondenvoer zonder granen. Laat jouw hond dus gerust CaroCroc Grain Free eens proberen.