Populaire kattenrassen en hun karakter - CaroCroc

Populaire kattenrassen en hun karakter

In dit artikel lees je over de 10 populaire raskatten en hun karakter, in willekeurige volgorde. Leuk om te weten en handig als je op het punt staat een nieuwe viervoeter aan te schaffen.

Volg ons op social

Hoewel de huis, tuin en keukenkat in Nederland veel voorkomend is, zijn er ook veel raskatten. In dit artikel lees je over de 10 populaire raskatten en hun karakter, in willekeurige volgorde. Leuk om te weten en handig als je op het punt staat een nieuwe viervoeter aan te schaffen. Herken jij jouw kat in deze beschrijvingen?

| Maine Coon

Deze zachtaardige reus is een makkelijk, rustig en vriendelijke kat. Zijn volle vacht bestaat uit weelderige halflange haren. Hij is graag actief bezig en houdt dan ook van jagen en klimmen. Hij is graag bij je in de buurt maar komt vaak niet op schoot zitten. Het is een kat met een dominant karakter, maar zeker niet agressief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beans & Mr. Grey (@greynbeans) op

| Britse Korthaar

De Britse Korthaar is makkelijk, rustig en geduldig. Zijn karakter lijkt erg op het karakter van de Maine Coon, maar de Britse Korthaar past zich iets makkelijker aan en is wat socialer. Deze lieve knuffelbeer is een ideale kat voor gezinnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LUDO THE CAT (@cat_ludo) op

| Europese Korthaar

De Europese Korthaar is een zachtaardige, rustige kat maar is ook graag actief en speels bezig. Verder is het karakter van deze sterke en goed gespierde kat is lastig samen te vatten. Deze kat is intelligent en kan zich goed aanpassen, waardoor de Europese Korthaar vaak goed samen kan met andere honden en katten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elmo (@elmo.thecat) op

| Pers

De Pers is een nuchtere huiskat. Hij is sociaal en houdt van veel aandacht, maar voelt zich het prettigst in een rustige omgeving. De Pers heeft een unieke uitstraling door zijn korte neusje en zijn lange haren.

| Sphynx

De haarloze Sphynx is super energiek en enthousiast. Deze kat transpireert via de huid en heeft dus regelmatig een kleine wasbeurt nodig. Hij is aanhankelijk, energiek, levenslustig en houdt ervan om verwend te worden en is soms dan ook bezitterig. De Sphynx stapt door zijn nieuwsgierigheid makkelijk op nieuwe mensen af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRODO 🐈canadian sphynx (@frodo_sphynx) op

|Β  Ragdoll

De heldere blauwe ogen van de Ragdoll is wat dit ras uniek maakt. Deze kat is lief, aanhankelijk, rustig en makkelijk in de omgang. Hij zal zijn baasje ook altijd volgen en in de gaten houden. Hij houdt niet van drukte, lawaai en is ook niet graag alleen. Zijn zachte vacht maakt dit lieve ras nog eens extra knuffelbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door πŸŽ€ Frances & Sham πŸŽ€ (@ragdollfrances) op

Β |Β  Abessijn

De stevige, lenige maar elegante Abessijn heeft iets weg van een Puma. De kat is zeer intelligent, extravert, nieuwsgierig, actief en speels. Een echte avonturier, maar tegelijkertijd heel aanhankelijk. Hij is namelijk niet graag alleen en houdt van aandacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fleetwood Mac (@mactheaby) op

| Bengaal

De Bengaal is zelfverzekerd, spraakzaam, slim en vriendelijk. De Bengaal kan erg temperamentvol zijn, echter maak je deze kat net zo aanhankelijk als andere katten met de juiste aandacht. Deze kat houdt van beweging en heeft veel ruimte nodig. Qua uiterlijk heeft dit ras bijzondere kenmerken. Door zijn grote vlekken en lichte buik heeft hij iets weg van een tijger.

| Siamees

De Siamees is een kortharige elegante kat met een unieke uitstraling. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is deze kat speciaal. Deze emotionele kat is bezitterig en kan jaloers worden als hij niet de gewenste aandacht krijgt. Behalve dat deze kat van gezelschap houdt is deze kat erg nieuwsgierig en extravert.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sema The Siamese (@sema_the_siamese) op

|Β  Amerikaanse Korthaar

De vriendelijke en gemoedelijke Amerikaanse Korthaar is makkelijk in de omgang en houdt van veel aandacht, hij ligt dan ook graag op schoot. Deze krachtig gebouwde kat is rustig maar kan soms ook actief, slim, brutaal en nieuwsgierig zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Risya Papa (@risyapapa) op