Welke brokken zijn het beste voor mijn hond? - CaroCroc

Welke brokken zijn het beste voor mijn hond?

We horen je denken… Welke brokken zijn nou het beste voor mijn hond? In dit blogbericht helpen we je een handje.

Volg ons op social

Hondenbrokken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn veel brokken specifiek gericht op de levensfase, lichaamsconditie en het activiteitsniveau van jouw hond. Ook zijn er hondenbrokken ontwikkeld om je viervoeter extra aandacht te geven.

Welke brokken voor mijn hond: levensfase

Bij de keuze van de juiste brokken is het allereerst goed om te kijken naar de levensfase van je hond. Puppy’s bewegen veel en hebben veel energie nodig. Oudere honden juist minder. Het is belangrijk om te kiezen voor voer dat voorziet in deze energiebehoefte.

 • CaroCroc Puppy heeft alle bouwstoffen die jouw jonge opgroeiende hond nodig heeft. Een variant op deze brokken is CaroCroc Puppy Large: afgestemd op pups van (middel)grote rassen.
 • CaroCroc Original is een volledig voer voor volwassen honden in goede gezondheid. Het optimale eiwit- en vetgehalte geven jouw viervoeter precies wat hij nodig heeft!
 • Heb je de eerste grijze haren al ontdekt? En ben je benieuwd welke brokken passen bij jouw oudere hond? CaroCroc Senior is de perfecte keuze. De brok bevat een laag eiwit- en vetgehalte en biedt ondersteuning bij veroudering. Heeft jouw senior speciale aandacht nodig? Dan kies je voor CaroCroc Senior Sensitive, deze met verse lam bereide brok is hypoallergeen en licht verteerbaar.

Welke brokken passen bij het activiteitsniveau van mijn hond?

Ook is het goed om voer af te stemmen op het activiteitsniveau van je viervoeter. Een actieve Australian Shepherd heeft immers meer energie nodig dan een heerlijk luie Sint-Bernard.

 • CaroCroc Low Energy is geschikt voor honden met relatief weinig lichamelijke beweging of neiging tot overgewicht. Dankzij het lagere eiwit- en vetgehalte zijn de brokken ook geschikt voor honden die gecastreerd of gesteriliseerd zijn.
 • CaroCroc Energy is bedoeld voor de energieke viervoeter. Deze brokken houden je hond in topconditie en geven hem de juiste hoeveelheid energie die hij nodig heeft.
 • Voor de échte stuiterballen hebben we CaroCroc High Energy Geschikt voor honden die extreme inspanningen leveren en meer dan 3 uur per dag (intensief) in beweging zijn. Denk aan jagen of endurance training. Met dit voer voorkom je tekorten en zit je hond brokvol energie!

De beste brokken voor kleine én grote honden

Als je je afvraagt welke brokken het beste bij jouw hond passen, is het slim om te kijken naar de grootte van je hond. Kleine hondenrassen hebben over het algemeen andere voedingsbehoeften dan grote honden.

 • CaroCroc Small Breed is een kleine brok voor een klein ras. Specifiek samengesteld om kleine rassen waar nodig te ondersteunen. Zo stimuleren de brokken de vetafbraak, voorkomen ze tandplak én gaan ze celveroudering tegen.
 • Heb jij letterlijk en figuurlijk een grote vriend aan je zijde en vraag je je af welke brokken geschikt zijn? CaroCroc Large Breed. Deze brokken hebben een hoger eiwit- en vetgehalte en zijn wat groter van stuk. Perfect voor jouw trouwe reus.

 

Welke brokken zijn goed voor mijn hond die speciale aandacht nodig heeft?

Sommige honden vragen om speciale aandacht. Het is belangrijk om te kiezen voor voer dat hierbij past. Want dat verdient je speciale rakker!

 • CaroCroc Support is een volledig voer voor volwassen honden van alle rassen. Het ondersteunt een gezonde spijsvertering en bevat alle benodigde bouwstoffen die je hond nodig heeft. Bijvoorbeeld voor de instandhouding van spieren, een sterk beendergestel en een gezond gebit. Net dat beetje extra.
 • Is je huisdier allergisch of overgevoelig voor granen? En ben je benieuwd welke brokken het beste zijn voor je hond? CaroCroc Grain Free. Deze brokken bevatten namelijk geen granen. Ze zijn bereid met verse kip en rijk aan gevogelte en aardappel. Met name aardappel is een zeer voedzame vervanger van granen.
 • Een stralende vacht en mooie huid gaan gepaard met goed voer. Dankzij de verse zalm en zalmolie ondersteunt CaroCroc Skin Support een gezonde huid en vacht. Ook bevat het voer omega 3 en 6 vetzuren. Zo zit je hond extra lekker in zijn vel!
 • CaroCroc Superior is speciaal ontwikkeld om de maag- en darmfunctie van jouw hond te ondersteunen. De brokken zijn hypoallergeen en bevatten verse lam, rijst, mais bietenpulp en géén tarwegluten. Dit samen zorgt voor een gezonde spijsvertering.

 

Welke brokken voor mijn hond? Doe de brokjeskiezer

Zie je door de brokken het bos niet meer? Snappen we. En daarom hebben we onze CaroCroc brokjeskiezer ontwikkeld. Binnen enkele stappen ontdek je welke brokken het meest geschikt zijn voor jouw trouwe vriend. Hierbij houden we rekening met de levensfase, lichaamsconditie én het activiteitsniveau van je hond. Dit noemen wij voeren naar energiebehoefte.

Heb je nog vragen over welke brokken het beste zijn voor jouw hond? Neem dan contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.