Fijne zwemplekken voor de hond - CaroCroc

Fijne zwemplekken voor de hond

Yes! De zomer komt er aan! Het is steeds vaker warm en dat betekent dat jouw viervoeter toe is aan verkoeling. Tijd voor een verfrissende duik! Maar waar kan je het beste met je hond naar toe gaan? In dit artikel vind je een aantal leuke zwemplekken waar je hond ook in de zomer welkom is. Welke plek ga jij als eerst bezoeken?

Volg ons op social

Hondenzwemvijver ‘Ut Poeleke’

Oeffelt, Noord-Brabant
In Oeffelt vind je een echte hondenzwemvijver te vinden. Hier kunnen hond, baas en kind zonder zorgen de verkoeling opzoeken. Op het volledig omheinde terrein kan je je hond met een gerust hart los laten lopen. Zo kan je trouwe viervoeter lekker in het schoon gefilterde water spelen en zwemmen. Daarnaast is het terrein ook voor kinderen een paradijs. Ook zij kunnen heerlijk in het water spelen met de honden of gebruik maken van de trampoline. Daarnaast kan jij heerlijk genieten van een drankje terwijl jouw gezin zich vermaakt.

De hondenzwemvijver is geopend van 16 april t/m 11 september 2022. Ze bieden vier arrangementen aan: regulier, thema (puppy, kleine honden, grote honden), rasdagen en verhuur. Voor de actuele data van deze arrangementen adviseren we de website te bezoeken via: www.hondenzwemvijver.nl.

Let op! De hondenzwemvijver is niet regulier geopend in de weekenden. Daarnaast is een halsband en reserveren verplicht om de hondenzwemvijver te bezoeken.

Loonse en Drunense duinen

Kaatsheuvel, Noord-Brabant

Tussen Tilburg, Waalwijk en ’s-Hertogenbosch zijn de Loonse en Drunense duinen te vinden. Hier is je hond het hele jaar welkom om te zwemmen in het losloopgebied. In het losloopgebied vind je een looproute van 4,5 km bij de Roestelberg. Op deze route kan je hond heerlijk rennen, spelen en snuffelen. Halverwege de route ligt een groot ven waar je viervoeter de verkoeling op kan zoeken en een verfrissende duik kan nemen.

Goed om te weten: je kan gratis parkeren bij café-restaurant de Roestelberg of bij de ijsbaan. Deze parkeerplaatsen grenzen aan het losloopgebied.

Erkemederstrand

Zeewolde, Flevoland
Het Erkemederstrand is een echt hondenparadijs. Dit losloopgebied bestaat uit een hondenstrand van maar liefst 1,5 km lang. Hier kan je hond het hele jaar door rennen, zwemmen en ravotten. Het water van het strand loopt geleidelijk af. Dit maakt het hondenstrand zeer geschikt om je hond te leren zwemmen of je hond rustig te laten wennen wanneer hij zwemmen spannend vindt.

Goed om te weten: in de zomerperiode wordt het water gecontroleerd op aanwezigheid van blauwalg. De actuele informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina van Erkemederstrand. Parkeren kan betaald op een van de parkeerterreinen langs de Erkemederweg. In het laagseizoen (oktober t/m maart) betaal je €2,- en in het hoogseizoen (april t/m september) betaal je €5,- per auto.

Hondenstrand & duingebied Noordwijk

Noordwijk, Zuid-Holland
Op het hondenstrand in Noordwijk mag je hond het hele jaar door loslopen en zwemmen. Het strand is maar liefst 2,5 km lang en loopt vanaf het einde van de Koningin Astrid Boulevard (afrit 1) in zuidelijke richting tot aan het grensbord van gemeente Katwijk. Op het strand is strandtent De Strandman te vinden. Deze strandtent heeft een hondenbar waar je hond kan bij komen van het zwemmen, rennen en spelen en even water kan drinken. Daarnaast kan je bij De Strandman strandbedjes en windscherm huren en verkopen ze diverse hondensnacks en speeltjes voor op het strand.
Goed om te weten: Parkeren kan betaald aan het einde van de Koningin Astrid Boulevard.

Landgoed Groenendaal

Heemstede, Noord-Holland
Bij Heemstede is Landgoed Groenendaal te vinden. Het landgoed bestaat uit een gebied van 80 hectare groot. Binnen de omheining mogen honden het hele jaar door los lopen. Wat fijn is aan Landgoed Groenendaal is dat het volledig is omheind. Hierdoor is het gebied ook geschikt voor honden die nog leren los te lopen. Aan de rand van het losloopgebied vind je heldere vijver waar je viervoeter een verfrissende duik kan nemen. De vijver loopt op de meeste plekken geleidelijk af. Pootjebaden voor je hond is hier dus ook een optie.

Let op: bij Landgoed Groenendaal mag je maximaal 3 honden per persoon meenemen.

Amsterdamse Bos

Amstelveen, Noord-Holland
Het Amsterdamse bos bij Amstelveen is dé plek om deze zomer uren te wandelen, te genieten van de prachtige water partijen en te spelen op de uitgestrekte grasvelden. Het gebied is 935 hectare groot en je hond mag bijna overal loslopen. Bovendien zijn er in het gebied meerdere plekken waar je viervoeter een heerlijke duik kan nemen. We adviseren om op de plattegrond op de website (www.amsterdamsebos.nl) te controleren waar je hond los mag lopen en op welke plekken het zwemwater te vinden is.

Goed om te weten: rondom het Amsterdamse bos kan je gratis parkeren. Je mag maximaal 5 honden per persoon meenemen.

Landgoed Mariëndaal

Oosterbeek, Gelderland
Op Landgoed Mariëndaal, tussen Arnhem en Oosterbeek, mag je hond vrijwel overal het hele jaar los lopen. Je geniet van de bossige heuvels met prachtig uitzicht, afgewisseld met graslanden en akkers. Daarnaast zijn er in het gebied meerdere zwemvijvers te vinden waar je hond kan zwemmen, ideaal om af te koelen na een wandeling over het landgoed.

Goed om te weten: je kan parkeren ter hoogte van Mariëndaal 8. Dit is in de buurt van een zwemvijver. Het is wel belangrijk om je hond tot en van het gebied naar de parkeerplaats aangelijnd te houden. Om bij het landgoed te komen kruis je namelijk een onbewaakt spoor en een steil fietspad.

Wil je op de hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.