Help! Mijn hond heeft diarree | CaroCroc

Help! Mijn hond heeft diarree

De gezondheid van jouw trouwe viervoeter is onwijs belangrijk. Dat begrijpen wij als geen ander. Natuurlijk ben je extra alert als je hond last heeft van diarree. Maar wat zijn eigenlijk de meest voorkomende oorzaken van diarree bij honden? Wat kun je doen tegen dit vervelende kwaaltje? En wat juist beter niet? Vragen hebben is antwoord krijgen bij CaroCroc. Lees snel verder.

Volg ons op social

Heeft je hond last van diarree?

Maak je dan niet direct zorgen. Diarree is namelijk een mechanisme dat je hond helpt om gezond te blijven. Het zorgt ervoor dat het lichaam van je rakker zo snel mogelijk gereinigd wordt. Wél kan diarree heel vervelend zijn. Voor jou als baasje omdat het troep achterlaat, maar vooral van je hond omdat het ongemakken met zich mee brengt. Gelukkig gaat diarree in de meeste gevallen vanzelf weer over. Is dit niet het geval? Trek dan aan de bel bij je dierenarts.

De oorzaken van diarree bij honden

Er zijn verschillende oorzaken van diarree bij honden. We sommen de meest voorkomende op.

 1. Veranderingen in het dieet van je hond kunnen diarree veroorzaken. Wellicht ben je overgeschakeld naar een nieuw voer of heeft je hond tijdens een wandeling iets verkeerds gekeken.
 2. Denk aan virussen zoals Giardia. Deze infecties kunnen worden overgedragen door besmet voedsel of contact met geïnfecteerde dieren. Het gevolg? Diarree.
 3. Stress en angst. Denk aan een verhuizing, nieuw gezinslid of bezoekje aan de dierenarts.
 4. Voedselintolerantie of allergieën. Sommige honden zijn intolerant of allergisch voor bepaalde voedingsstoffen. Dit kan leiden tot diarree.

Diarree bij honden: do’s en don’ts

Als je hond last heeft van diarree, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Ook kun je bepaalde dingen beter vermijden.

Do’s

 • Houd de toestand van jouw trouwe vriend nauwlettend in de gaten. Let hierbij ook op andere symptomen, zoals braken, een verminderde eetlust en lusteloosheid.
 • Zorg dat je hond voldoende drinkt om uitdroging te voorkomen. Zorg altijd voor minimaal één bak vers drinkwater.
 • Geef je hond voldoende rust en minimaliseer fysieke inspanning. Dit helpt het spijsverteringsstelsel van je hond te herstellen.
 • Houd de diarree aan, verergert het of gaat het gepaard met andere zorgwekkende symptomen? Breng dan altijd een bezoek aan de dierenarts.

Diarree hond | CaroCroc

Don’ts

 • Laat je hond niet vasten en vermijd voedsel dat dunne ontlasting mogelijk verergert. Denk aan vetrijk voedsel, zuivelproducten, gekruid eten of restjes van tafel.
 • Pas op met het gebruik van medicatie. Overleg dit altijd met je dierenarts!
 • Probeer stressvolle situaties te vermijden, deze kunnen de spijsvertering van je hond beïnvloeden.
 • Stap niet plotseling over van dieet. Wil je overstappen? Doe dit dan geleidelijk.

De gouden tip voor een hond met diarree

Bovenstaande do’s en don’ts helpen je als je hond last heeft van dunne ontlasting. Maar de gouden tip voor een hond met diarree? Geef de juiste voeding. Licht verteerbaar met voldoende voedingsstoffen. Zeker als je hond een gevoelige maag en darmen heeft, is het van belang om goed op de voeding te letten. Zo voorkom je diarree of zelfs ergere gezondheidsklachten.

Voeding voor een hond met diarree

De beste voeding voor een hond met diarree? Dat is CaroCroc Superior. Dit hypoallergeen voer is zeer geschikt voor honden met maag- of darmproblemen. De brokken bevatten verse lam als enige (intacte) dierlijke eiwitbron. Verder bevat het licht verteerbare grondstoffen zoals mais en rijst, maar ook bietenpulp. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van de ontlasting en een goede darmflora. Een superieure brok voor superieure honden!

Meer weten over diarree bij honden?

Heeft je hond diarree en heb je hier nog vragen over? Of wil je meer informatie over onze voeding? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op of kom langs bij één van onze verkooppunten.