Snuffeltuinen in Nederland - CaroCroc

Snuffeltuinen in Nederland

Volg ons op social

Een leuk uitje met je hond!

De snuffeltuin is een plek waar jouw trouwe vriend echt even hond kan zijn. Het is een plek waar een hond in vrijheid, ongedwongen, in zijn eigen tempo veilig zijn neus en andere zintuigen kan gebruiken. Zonder tussenkomst van jou als begeleider.

Een snuffeltuin is niet hetzelfde als een hondenspeeltuin. In de snuffeltuin is de bedoeling dat de hond op zijn eigen tempo vrij rond loopt, op zijn gemakje rondsnuffelt en zijn zintuigen gebruikt. Een snuffeltuin is geschikt voor iedere hond: ook wanneer jouw hond niet zo goed los kan lopen of snel overprikkeld is. De meeste snuffeltuinen zijn natuurlijke tuinen vol met interessante voorwerpen, planten en toevoegingen. Er zijn in Nederland steeds meer snuffeltuinen te vinden. De initiatiefnemers van snuffeltuinen zijn diverse hondenliefhebbers (hondenscholen, stichtingen, asielen, mensen die hun tuin als snuffeltuin willen aanbieden, etc.).

Wil je graag een Snuffeltuin bezoeken?

Super leuk! Bij twijfel kan je contact opnemen met de eigenaar van de snuffeltuin om te kijken of de snuffeltuin bij jouw hond past. Goed om te weten: als eigenaar van de hond ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je hond.

Snuffeltuinen in Nederland

Wij zetten enkele voorbeelden van snuffeltuinen voor je op een rijtje:

Snuffeltuin Pawsitive in Breda, Noord-Brabant

Snuffeltuin Pawsitive is een nieuwe natuurlijke tuin die extra interessant is gemaakt door snuffelbosjes, autobanden, kruiden, een zandbak, planten, takken, een zitje voor de hondeneigenaar en voorwerpen als schoenen en laarzen die aan het gaas worden opgehangen. Daarnaast heeft deze Snuffeltuin verschillende ondergronden zoals steen, stro, gras etc. Als laatste zal er in de zomer ook nog een zwembadje toegevoegd worden. De tuin is ongeveer 180 m2 groot en is volledig afgezet met gaas van 1,50 meter hoog.

Snuffelbos Wolfhalla in Het Loo Oldebroek, Gelderland

Snuffelbos Wolfhalla is een waar Walhalla voor je hond. In dit Snuffelbos van maar liefst 4000 m2 groot ga je samen op avontuur. Je hond mag hier volledig zichzelf zijn en zijn eigen tempo bepalen door zijn neus en hart te volgen. Zo leer je hem nog beter kennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOY LOULOU (@toy.loulou)

Snuffeltuin Dog Detectives in Tiel, Gelderland

Bij Snuffeltuin Dog Detectives is de geurbeleving van de hond eindeloos. In deze tuin wordt er gebruik gemaakt van de geuren die er van nature aanwezig zijn. De geluiden wisselen van moment. Het ene moment kan je een koe horen loeien, het andere moment hoor je misschien de kwakende eenden, kakelende kikken of het hinniken van een paard. Daarnaast zijn er tal van snuffelobjecten te vinden om door- en overheen te lopen. Deze tuin is 400 m2 groot en is geheel afgezet met een hek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ellen Angelino (@ellen_angelino)

Snuffeltuin Hond en Plezier in Zijderveld, Utrecht

Naast de hondenschool heeft Hond en Plezier ook een eigen Snuffeltuin. De Snuffeltuin is extra interessant voor je hond door de verschillende toegevoegde elementen zoals een autoband, boomstam, kleden en de zelfgemaakte verhoging. Je hond kan hier heerlijk tot zichzelf komen.

Snuffeltuin Mudita in Bergen, Noord-Holland

Snuffeltuin Mudita is een natuurlijke tuin van ongeveer 450 m2 groot. De Snuffeltuin is interessant door het periodiek wisselend aanbod van toegevoegde elementen. Hierbij kun je denken aan hooibalen, diverse verhogingen, boomstammetjes, autobanden, waterelementen, etc. De tuin is volledig afgezet met een omheining van hout.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Simone Bakker (@muditahondenmens)

Ben je benieuwd naar de ervaring van Labradoodle Sunny met zijn eerste bezoekje naar de snuffeltuin in Geldrop? Die lees je hier!

Wil je op je hoogte blijven van leuke winacties, interessante informatie over honden en katten en weetjes over onze brokken? Volg ons dan op Facebook en Instagram.